• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
HÜDA PAR'dan Eskişehir'de esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR'ın, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek bu sıkıntıları giderme hususundaki ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda, HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Vekili Maşallah Yıldırım ve beraberindeki heyet, Yunus Emre Halk Çarşısı'nda bulunan esnafı ziyaret etti.

 

Esnaf ziyareti sonrası açıklamada bulunan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkan Vekili Yıldırım, enerji maliyetlerinde esnafa yönelik indirimlerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz faturalarına ivedilikle indirimler yapılmalıdır"

Eskişehir'de soğuyan havanın da etkisiyle çarşının boş olduğunu gözlemlediklerini belirten Yıldırım, "Esnafımız enerji maliyetlerine yapılan %168’lik zammın ardından %10'luk KDV indiriminin pansuman görevi dahi görmediğini, yapılan zamlardan sonra gelen KDV indiriminin devede kulak dahi olmadığını belirtti. Küçük esnaf, büyük şirketlerin karşısında ezildiği için iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Esnaf bu konuda devletten destek bekliyor." İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Vekili Maşallah Yıldırım

Esnafın ciddi doğru ve gerçekçi bir sicil affı beklediğini dile getiren Yıldırım, "Esnaf zamlardan dolayı borca girdiğini, sicil affı beklediğini belirtti. Esnaf sistemin bu şekilde devam etmesi halinde batacağını belirtiyor. Çarşı esnafı önümüzdeki süreçte yapılacak olan dükkân ihalelerinden yana da kaygılı olduklarını dile getirdi. Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz faturalarına ivedilikle indirimler yapılmalıdır. Bu kalemlere indirimler olursa ürün maliyetlerinde ve fiyatlarda da düşüş yaşanacaktır. Sıkıntılı bir süreçten geçen esnafımızın yetkililerden bu anlamda beklentileri vardır. HÜDA PAR olarak her zaman halkımızın yanında olacağımızı, bahsi geçen konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha açık yüreklilikle ifade ediyoruz. " şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir