• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
​Bitlis'te Miraç Kandili ihya edildi Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Miraç Kandili münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Camii’nde mevlit verildi. Soğuk havaya rağmen 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarihi camiye akın eden vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerimi, Mevlid-i Şerifi, getirilen Salavatı Şerifeleri dinleyerek, ellerini semaya açıp, ümmetin vahdeti için dua ettiler. İlahilerin okunduğu mevlit programında maneviyat doruğa çıktı.

Programın ardında hem erkek hem de kadınlar için Sakal-ı Şerif ziyarette açıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem), miraç hadisesine dikkat çekti.

Ayet ve hadislerle miraç hadisesini anlatan Geylani, Hazreti Ebubekir gibi iman ederek teslim olup, miraç hadisesinden ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Bu geceyi en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini belirten Geylani, "Varsa üzerimizde kul hakkını ödeyelim ve hak sahibiyle helalleşelim. Anne ve babamızın elini öpelim. Vefat etmişlerse onlara dua edelim. Akrabamıza karşı sıla-i rahim yapalım. Komşularımızı ziyaret edelim. Fakir fukara, mağdurların duasını alalım. Yetimlere şefkat gösterelim. Onların başlarını okşayalım. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, 'Bir yetimi gördüğünüz zaman, başını okşadığınız zaman, elinize tekabül eden her bir kıl mukabilince sizin için bir hayır vardır.' buyurmaktadır. Camiden çıktıktan sonra bizim vazifemiz, sorumluluğumuz, mesuliyetimiz var. Camide öğrendiklerimizi caddede, sokakta, mahallede, komşulukta, akrabalıkta, insanlar arasında uygulamak, yaşamak ve yaşatmak sorumluluğumuz ve mesuliyetimizdir. Elimizde geldiği kadar tövbe edelim. Nefsani ve şeytani duygularımızı elimizin tersiyle itip, küskünlük ve dargınlık varsa buna son verelim." diye tavsiyede bulundu.

Programın sonunda ziyarette açılan Sakal-ı Şerife yoğun ilgi gösterildi. Program, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Temizkan'ın yaptığı dua, Kızılay Bitlis Şubesi ve Bitlis Belediyesinin kandil simidi ikramıyla sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir