• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Adıyaman imam hatip öğrencileri: Miraç deyince aklımıza namaz geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Ulu Camii'nde Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla idrak edilen Miraç Gecesi ve İsra hadisesi programında camilere akın eden Müslümanlar gecenin feyzinden istifade etmenin verdiği mutluluğu yaşadı.

Okunan ilahi, ezgi ve mevlid-i şeriflerle camiye akın eden Müslümanlara duysal anlar yaşatıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan programda İsra ve Miraç Gecesi'nin anlam ve önemine dair kısa bilgiler verilerek bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiği belirtildi.

"Namaz ümmeti sıkıntılardan kurtaracak bir çaredir"

Müslümanların ibadetlerine daha bir sıkı sarılması gerektiğini belirten öğrencilerden Mehmet Sak, "Miraç Kandili Peygamber Efendimizin yükselerek Allah'ın katına çıkması ve orda kendisine beş vakit namazın farz kılınmasıdır. Bizlerde sıkıntılarımızdan kurtulmak için namazlarımıza daha bir ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Namaz ümmeti sıkıntılardan kurtaracak bir çaredir. Bundan dolayı gençler ve ümmet olarak namaza sıkı bir şekilde sarılmamız lazımdır." dedi.

"İnsan beş vakit namazlarını kılınca huşu içinde kendini rahat hisseder"

Namazın Müslüman'ın hayatında çok önemli bir yer tutması gerektiğini belirten Ramazan Aksaç, "Miraç deyince Peygamberimizin göğe yükselişi aklımıza gelmektedir. Peygamberimize orada üç müjde verilmiştir. Bunlardan ilki beş vakit namadır. Ümmetin rahatlaması için günlük beş vakit namazlarını kılmaları lazımdır. İnsan beş vakit namazlarını kılınca huşu içinde kendini rahat hisseder." ifadelerini kullandı.

"Namaz kılarsak hayatımızda daha rahata kavuşacağımızı düşünüyorum"

Namazla rahata kavuşulacağını dile getiren Mustafa Arvasi, "Miraç deyice aklıma Peygamber efendimin göğe yükselişi geliyor. Namazın Müslümanlara farz kılınması ve Müslümanların namaz kılması gerektiği geliyor aklıma. Namaz kılarsak hayatımızda daha rahata kavuşacağımızı düşünüyorum. Müslümanlar olarak namazlarımıza daha kıymet vermeliyiz." şeklinde konuştu.

"Gençler olarak hepimizin namazlarımızı düzenli kılmamız gerekiyor"

Muhammed Alkan ise, "Bugün camiye Miraç gecemizi idrak etmeye ve ibadetlerimizi yapmaya geldik. Miraç demek ibadetlerimizi güzel bir şekilde yapmak demektir. Gençler olarak hepimizin namazlarımızı düzenli kılmamız gerekiyor. Miracın bize en büyük hediyesi namazdır. Peygamber Efendimiz Miraç'tan inince sıkıntıları gitmişti. Bundan dolayı bizim de namazlarını kılmamız gerekiyor." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir