• DOLAR 32.191
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2505.096
  • ...
Evi yanan mağdur aile yetkililerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yangın, bugün sabah saatlerinde Batman merkeze bağlı Erköklü (Ermiye) köyünde Mehmet Demir'e ait tek katlı evde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, bilinmeyen bir nedenden dolayı çocuk odasından çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahaleyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.  

 

Yangın nedeniyle evlerinin tamamı yanan Demir ailesinin tüm eşyaları kullanılmaz hale geldi. Çıkan yangınla ilgili konuşan mağdur ailenin yakınlarından Musab Şahin, yetkililerden yardım talep etti.

Yangında anne ve bir çocuğu dışında aile fertlerinin evde olmadığını belirten Şahin, "Burası halamın evidir. Bugün sabah saat 08.30 civarında nedenini bilmediğimiz bir şekilde çocuk odasında yangın çıktı. O esnada halam 3 çocuğunu okula göndermiş, küçük çocuğuyla mutfaktaymışlar. Halam dumanı fark edince çocuk odasının alev aldığını görmüş. Halam yangına müdahale etmek isterken elinde ve yüzünde yanıklar oluşuyor. Söndüremeyeceğini anlayınca küçük çoğunu alarak kendini dışarı atıyor." dedi.

"Yangından dolayı ev kullanılmaz halde"

Musab Şahin

Ailenin durumu olmadığı için eşinin il dışına Antalya'ya inşaatlarda çalışmaya gittiğini belirten Şahin, "Ailenin durumu zaten yok. Eşi inşaatlarda çalışıyor. Burada iş bulamadığı için şu anda Antalya'da çalışıyor. Eşine yeni haber verdik. O da biletini keserek Batman'a geliyor. Yangından dolayı ev perişan durumda, ev eşyalarının yanı sıra duvarlar, fayanslar hatta yangından dolayı tavanları bile çok hasar görmüş durumda. Biz de dumanı gördüğümüz gibi akraba ve komşularla birlikte kendi imkanlarımızla söndürmeye çalışırken o esnada itfaiye ekipleri geldi ve yangını söndürdü."

"Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ediyorum"

Yangından dolayı evde yaklaşık 120-130 bin liralık hasar oluştuğunu belirten Şahin, "Çocuk odasında başlayan yangın bütün evi etkilemiş durumda. Şu anda ev eşyalarının yüzde 70'i yandığı için kullanılmaz halde. Tahmini olarak neredeyse en az 120-130 bin lira gibi bir hasar var evde. Halam bir çocuğuyla beraber şu anda hastanede ve yangının verdiği etkiden dolayı psikolojik olarak perişan haldeler. Yetkililerden ve durumu iyi olan hayırseverlerden yardım talep ediyorum. Bu aileye yardımcı olurlarsa Allah-u Tela inşallah onların da ecirlerini kabul edecektir." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir