• DOLAR 32.22
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2507.255
  • ...
ABD, Rusya'ya karşı Polonya'ya asker konuşlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın muhtemel Ukrayna işgaline karşı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'in talimatıyla Polonya'ya gönderilmesi planlanan bin 700 ABD askerinin bir kısmını taşıyan uçak Ukrayna sınırına 90 KM mesafedeki Rzeszow-Jasionka Havaalanı'na indi.

ABD'li komutan Christopher Donahue yaptığı açıklamada, "Polonya'nın ulusal bütünlüğüne katkımız, Avrupa'daki tüm müttefiklerimizle dayanışmamızı gösteriyor ve açıkçası bu belirsiz dönemde birlikte daha güçlü olduğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ise ABD'nin verdiği desteğe teşekkür ederken, "Moskova'nın saldırgan politikası ve Rus imparatorluğunu yeniden inşa etmeye yönelik saldırgan girişimine karşı bunun caydırıcı olduğunu ve dayanışmayı ortaya koyduğunu" belirtti.

Ukrayna'ya destek olabilmek adına Polonya'ya gönderilen ABD 82. Hava İndirme Tümen'i, birkaç saat içinde hızla konuşlandırılabilme, kilit hedefleri güvence altına almak için paraşüt saldırıları gerçekleştirebilme kabiliyetlerinin çok güçlü olduğu bilgisi veriliyor.

İNGİLTERE DE 350 ASKER GÖNDERECEK

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim karşısında, dayanışma ruhunu arttırmak adına İngiltere'den 350 askerin Polonya'ya gönderileceğini açıkladı.

Wallace, "Dayanışma ruhuyla birlikte çalışabileceğimizi göstermek ve İngiltere ile Polonya'nın yan yana olduğuna dair güçlü bir sinyal göndermek için ikili konuşlandırma olarak, Polonya'ya 350 İngiliz askeri daha göndererek burada bulunan 100 Kraliyet mühendisine ekleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, İngiltere'nin Polonya'daki asker sayısını arttırması ile ilgili, "Bu birlikleri Polonya'nın doğusuna konuşlandırarak, NATO'nun doğu kanadını koruduğunuz için teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir