• DOLAR 32.532
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2407.261
  • ...
Ankaralılar Siyer Yarışması’na hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Ankara’da Siyer Yarışması hazırlıklarını tanıtıcı afişler ve tanıtım çalışmaları devam ederken Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı yarışmaya katılacak yarışmacılar, büyük bir heyecanla yarışma gününü bekliyor.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 13 Şubat 2022’de gerçekleştirilecek olan yarışmanın başvuru işlemleri devam ederken “O’nu Oku, O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması’na katılacak yarışmacılar, heyecanla yarışmaya hazırlanıyor.

31 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruları alınacak olan Siyer Yarışması, 13 Şubat 2022 Pazar günü vakıf tarafından belirlenecek saatte yapılacak. Yarışmada derece yapanlara birçok hediye takdim edilecek.

Siyer Yarışması’na Ankara’dan katılacaklar, büyük bir heyecanla yarışma gününü beklerken yoğun bir çabayla yarışmaya hazırlanıyor.

Batman’dan Ankara’ya üniversite okumaya geldiğini belirten Yunus Atay, “Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan Siyer Yarışmasına katılıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, sürekli farklı bilgiler de ediniyoruz. Yapılan siyer yarışmalarına verilen hediyeler çok güzel, teşvik etmesiyle beraber en güzel yanı Peygamber Efendimizi daha yakından tanıma fırsatımız oluyor. Buradan Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Yunus Atay

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed’in hayatını öğrenme imkânı bulduğunu ifade eden Ahmet Dayan, “Siyer sınavı her Müslümanın bir sınav olarak değil de Resulullah’ın hayatı ve metodunu bir kitaptan alıp kendi hayatına geçirmesi için bir fırsattır. Bu konuda Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

Ahmet Dayan

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Ayhan İnan ise şunları söyledi:

Ayhan İnan

“Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın yapmış olduğu Peygamber Efendimizin hayatını tanımayla ilgili sınavına her sene katılıyorum. Bu sene de inşallah katılacağım. Her kategoride yüzlerce ödülün olduğu bu sınava bütün halkımızın katılmasını istiyorum çünkü gerçekten verilecek ödüllerden ziyade en büyük ödül Hazreti Peygamber Muhammed’in hayatını öğrenmiş olmamızdır. Belki bu sınav sonucunda derece elde edersek birçok ödül elde edeceğiz ama asıl ödül okuduğumuz kitaptan elde edeceğimiz bilgileri amele döktükten sonra Allah (Celle Celaluhu) katında alacağımız mükâfatlardır. Bu yüzden Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerine teşekkür ederim.”

Peygamber Sevdalıları Vakfı sayesinde her yıl en az bir siyer kitabının okutulduğunu belirten Mahmut Yiğit ise şunları söyledi:

Mahmut Yiğit

“Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenlemiş olduğu siyer sınavına her sene girmeye çalışıyoruz. Bu sınavda verilen ödüller insanları teşvik ediyor ve Peygamberimizi tanıma adına katkıda bulunuyor. Bu sınavın en büyük özelliklerinden biri de kaybedeni olmayan bir sınav. Yarışmada ödüller var. Onun yanında da Peygamberimizi öğreniyoruz. En büyük ödüllerden birisi de bu.” dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir