• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Google’a 9.2 Milyar Ruble'lik Ceza Kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova Tagansky Mahkemesi, Meta’ya Rusya’da yasaklanan içeriği kaldırmayı reddettiği için 1,9 (27 milyon 397 bin Amerikan Doları) milyar Ruble para cezası verdi. Mahkemenin kararı Rus medyası tarafından birinci haber olarak dünyaya duyuruldu.

Amerika merkezli dijital şirketin, Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu’nun 13.41. Maddesinin 5. Kısmı uyarınca idari suç işlemekten suçlu bulunduğuna dikkat çekilerek, verilen cezatının tamamen mevcut yürürlükteki Rus yasalarına göre verildiği dikkat ediliyor. Verilen ceza, Googl’ın Rusya’da kazandığı ciro üzerinden belirli bir yüzde oranında  cezanın kesildiği belirtiliyor.

Bugün (24 Aralık 2021) Moskova mahkemesi, yasaklanmış bilgileri sistematik olarak kaldırmadığı için Google’a ek 7,2 (98 milyon 630 bin Amerikan Doları)  milyar ruble para cezası verdi . 23 Aralık tarihinde Mahkeme ayrıca bir empoze benzer ihlal için Twitter’da üç milyon ruble para cezası verdi.

 Daha önce, Roskomnadzor temsilcileri büyük Amerikan bilişim şirketlerine ciro cezası vermeye hazır olduklarını duyurdular. Benzer yaptırımlar Google, Facebook ve Twitter şirketlerine tehdit edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir