• DOLAR 32.242
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2450.76
  • ...
Diyarbakır'da dolandırıcılara avans operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet üzeri ek gelir elde etmek isteyenlere yönelik kurulan "evde kazanç" platformlarında sosyal medya kullanıcılarına bin TL'den 5 bin TL'ye kadar avans vererek güven kazandıkları, sonrasında şahıslardan aldıkları tüm paraları kripto hesaplarla iz kaybettiren dolandırıcı şebeke yakalandı.

Dolandırıcıların "yorum yap, yıldız ver, beğen, paylaş, puan ver kazan" diyerek sözde ek gelir vaat edip sosyal medyadan iletişime geçtikleri, mağdurlara bin TL'den 5 bin TL'ye kadar avans verip güven kazandıkları, sonrasında "kripto hesaplarda para kazandıracağız" diyerek bütün paralarını aldıkları tespit edildi.

Yürütülen soruşturmada haksız kazanç olarak elde edilen bu paraların farklı kripto hesaplara yatırıldıktan sonra turnike yöntemi adı verilen yöntemle iz kaybettirildiği, çete üyelerinin ifşa olmaması için hesap kiralandığı ve bu hesap sahiplerinin de yatan paradan komisyon veya aylık ücret aldıkları fark edildi.

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Adana, Antalya ve Bolu illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın takip edildiği Diyarbakır'a getirilen şüpheliler, 4 günlük gözaltı sürecinden sonra adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheli tutuklanarak Diyarbakır D tipi cezaevine teslim edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir