• DOLAR 32.175
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2453.281
  • ...
Batman`da 1 Mayıs sönük kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman 1 Mayıs tertip komitesi tarafından organize edilen kutlama, Meydan Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı`nda saat 11.00`de başlandı.
 
Petrol İş, Ses ve DİSK sendikaları tarafından tertiplenen 1 Mayıs işçi bayramına beklenen katılım olmadı. Günlerdir sendikalar tarafından hazırlığı yapılan 1 Mayıs kutlaması öncesi Milli Egemenlik Caddesi`nde toplanan kalabalık, kortejler eşliğinde etkinliğin düzenleneceği Basın Kavşağı`na kadar yürüyüşe geçti. Belediye önünde polis arama noktasından geçtikten sonra basın kavşağına geçildi.
 
Batman`daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasına BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zendellioğlu, SES Genel Sekreteri M.Sıddık Akın, sendika temsilcileri ile işçiler katıldı.
 
Tertip komitesi adına Petrol iş sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik selamlama konuşmasını yaptı. Kürtçe ve Türkçe 1 Mayıs işçi bayramını kutlayan Tekik, Türkiyede işçilerin haklarının tam olarak verilmediğini ve işçi hakları alınıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.
 
Daha sonra söz alan SES Genel Sekreteri M.Sıddık Akın, "Merhaba emeğine sahip çıkan toprağına suyuna geçit vermeyen çiftçi köylü kardeşlerim! Bugün 1 Mayıs, mücadelenin ateşiyle coşkusuyla hep bir ağızdan çığlığa dönüşüyor" dedi.
 
Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecinden bahseden Akın, savaşın insanlık için en tehlikeli hastalık olduğunu belirterek, "Türkiye halklarının eşitlik ve özgürlük mücadelelerinin önünü açabilecek barış iklimi, kuşkusuz birarada gönüllü yaşam esasına dayanan, çözüm taleplerini benimseyen herkesin ortak mücadelesiyle yaratılacaktır" şeklinde konuştu.
Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar alanda bulunan işçilere çeşitli türküler söyledi.
 
Kutlamada son olarak BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zendellioğlu işçilere hitap ederek bayramlarını kutladı. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir