• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Kur'an bülbülleri,  Diyarbakır'da yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları arası "Güzel Ezan ve Güzel Kur'an-ı Kerîm Okuma Yarışması" düzenlendi. Yarışma, Diyarbakır İli Merkez ve Diyarbakır ilçeleri arasında düzenlendi.

 

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen Kur'an okuma yarışması programına , Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sırrı Şık, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. Programa katılan herkese en güzel Sevgili Peygamber Efendimiz(s.a.v)'i hatırlatan kırmızı güller dağıtıldı.

 

Kur'an-ı Kerîm alanında 12, Ezan alanında da 7 yarışmacı katılırken, yetkililer, düzenlenen yarışmanın amacının ödül dağıtmak olmadığını, öğrencileri Kur'an'ı güzel ve çok okumaya teşvik etme amaçlı olduğunu ifade etti.

 

Öğrenciler yarışmanın sonucunu heyecanla beklerken programda birbirinden güzel gazel ve ilahiler seslendirildi.

 

Yarışmanın sonucu olarak, jüri tarafından Kur'an-ı Kerîm alanında dereceye girenler, 1.Silvan ilçesinden Ziya Gökalp İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Âmine Hatuner, 2.Bismil ilçesi Mecit Çelik İmam Hatip Ortaokulu'ndan Cemil Akın, 3. Olarak da Hani ilçesi İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehmet Zahit Alkin seçildi.

 

Ezan okuma yarışmasında dereceye girenler 1. Merkez Bağlar ilçesi Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Akyüz, 2. Merkez Sur İlçesi Alparslan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Uğur Avşar, 3.Olarak da Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdurrahman Gülfidan seçildi.

 

Yarışmaya katılan İmam Hatip Ortaokulu Müdürlerine Kur'an-ı Kerim, öğrencilere de kitaplar dağıtıldı. (Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir