• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
`Anne-Baba Benimle Okur musun?` projesi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da okuma alışkanlığının artırılması amacıyla SODES projesi kapsamında hazırlanan "Anne-Baba Benimle Okur musun?" projesi okullarda devam ediyor.
 
Batman Petrolkent Mahallesi`nde bulunan İMKB İlköğretim Okulu yönetimi ve öğrenci velileri de çocuklar ile birlikte okulun kütüphanesinde bir saat kitap okuyarak projeye destek veriyor.
 
Okul yönetimi tarafından her gün farklı sınıfların velileri okula çağırılıyor. Öğrenci velileri ise yapılan bu uygulamadan çok memnun olduklarını söylüyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü İdris Gündüz, "Bu proje kapsamında velilerimizi çağırıp çocukları ile beraber okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve çocuklarımızın burada öğrendiklerini evde aynı şekilde uygulamalarını sağlamaktır. İnşallah öğretmenlerimiz bunları devam ettirecekler. Şu anda öğrencilerimiz ve velilerimiz bu proje kapsamında büyük bir ilerleme kaydettiler" dedi.
 
Veliler ise, projeyi çok beğendiklerini ve çocuklarının okuma alışkanlıklarının gelişmesi için onlarla kitap okuduklarını belirterek şunları söyledi; "Kesinlikle bu proje çok önemli bir projedir. Ülkemizde ne yazık ki okuma kültürü yok denecek kadar azdır. Bunu rakamlarda gösteriyor." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir