• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mersin`de toplu iş sözleşmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı`nda gerçekleşen imza töreninde Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da hazır bulundu.
 
Yaklaşık yarım saat süren sunumun ardından toplu iş sözleşmesinin imza törenine geçildi. İlk sözü alan Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, "Öncelikle sözleşmede kendilerine gösterdiği iyi niyet ve hassasiyetten dolayı Başkan Macit Özcan`a teşekkür ediyorum. Birçok Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı zamdan daha iyi oranda bir zam aldık. Yevmiyede tabanı 100 olarak belirledik ve bunun üzerine de yüzde 10 zam yapıldı. Tüm işçi kardeşlerime hayırlı olsun derken, bu coşkulu kalabalığı 1 Mayıs`ta da meydanlarda görmek istiyorum." dedi.
 
Daha sonra söz alan Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara, "Yıllardır sendikalar ile iyi bir diyalog içinde olan Başkan Macit Özcan`a tüm emekçiler adına teşekkür ediyorum." dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi`nde 982 işçinin istihdam edildiğini ifade eden Başkan Macit Özcan, "Bu yıl işçilerimizin tabanını tüm şartlarımızı zorlayarak 100 yaptık, ayrıca yüzde 10`luk zam verdik. Bu uygulamadan 872 işçimiz yararlandı. Yaptığımız en son zamla evli ve 2 çocuklu en düşük işçi maaşı 2 bin 850 liraya yükseldi. Türkiye şartlarında ortalamanın üstünde sayılacak bir rakam olmasına rağmen, inşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla zam verme imkânına kavuşabiliriz." dedi.
 
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez tarafından imzalandı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir