• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Aliağa Hz. Muhammed`e Sadakatini İspatladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğü, İzmir`in Aliağa ilçesinde ilk kez açık alanda bir kutlu doğum etkinliği düzenledi.
 
Yeni Mahalle Pazar Yeri`nde düzenlenen etkinliğe, Aliağalı halkın yoğun katılımı gözlendi. Katılımcılar sık sık tekbir ve salâvatlar getirdi.
 
Sunuculuğunu Hacı Şani`nin yaptığı etkinlik, Murat Varlı`nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkçe Mevlid-i Şerif okundu.
 
"İlahi mesajın amacı insanı insana kulluktan kurtarmaktır"
Etkinlikte ilk konuşmayı Molla Cemal Çınar yaptı. Peygamberlik ve nübüvvetin ilahi bir mesajolduğunu belirten Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İlahi mesaj özünde; insanı insana kul olmaktan, insanın kendisi gibi birine tabi olmaktan kurtulup, özgürce, serbestçe ve hür bir şekilde sadece Allah`a tabi olmaya davet eder. Çünkü `La ilahe illallah Muhammedur Resulullah` dediğimizde bunu söylemiş oluyoruz. Yeryüzünde gücü kuvveti daimi olan Allah (cc) bize bir hayat nizamı sunuyor. Hz. Adem`den Efendimize (sav) kadar gelip geçen bütün peygamberler bu hayat nizamının ihatasını, çerçevesini ve şeklini belirtmek üzere gelmişlerdir. Bu gün biz de insanları buna davet ediyoruz."
 
"İslam hiçbir zaman baskıcı bir din olmamıştır"
İslam`ın hiçbir zaman insanlara inanç konusunda baskı uygulamadığını vurgulayan Çınar, "Özgürlük ve serbestlik bu dinin evvelinde, esasında mümkündür. Ama bu özgürlük kişinin kendi insani kimliğini, insani onurunu ve şerefini yitirecek şekilde alaşağı düşmesine sebebiyet vermeyecek. İzzetle, şerefle yaşamayı emreder bu ilahi mesaj. İslam`da hiçbir insana sen neden inanmıyorsun, diye bir baskı uygulanılmamaktadır. Hiçbir rejim ve sistem yoktur ki, idare ettiği topluma kendisini reddedip etmeme gibi hakları versin. Ama Allah`u Teala indirdiği mesajda inanıp inanmama konusunda kişiyi özgür bırakacak şekilde bir din ortaya koymuştur. Ve bu dinin özgürlük meşalesini tutan peygamberler ve onlardan sonraki davetçiler de insanlara bu usul ve uslupla yaklaşmışlardır" ifadelerini kullandı.
 
Sahneye çıkan Grup Şüheda ve kız çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler renkli anların yaşanmasına neden oldu.
 
"O (sav) büyük bir tevekküle sahipti"
Etkinlikte ikinci konuşmayı Muhammed Akgül Hoca yaptı. Peygamber Efendimiz`in (sav) büyük bir tevekküle sahip olduğunu ifade eden Akgül, bununla ilgili yaşanmış olayları aktararak şunları
söyledi;
"Kardeşlerim mahzun olmayın ve üzülmeyin. İlahi yolun yolcularına Allah yardımcıdır. Yardımcıları Allah olanın hiçbir derdi, kederi yoktur. Efendimiz (sav) kendisini öldürmeye gelenlerin başlarına toprak döke döke aralarından çıkmıştır. Efendimiz (sav) Sevr mağarasında Hz. Ebubekir ile beraber kalıyordu. Müşrikler bütün adamlarını toplamışlardı. İzciler, takipçiler ve herkes seferber olmuş. Peygamberimizin (sav) başına yüzlerce deve koymuşlar. `Kim Muhammed`i yakalarsa ona şu kadar mükafat var` diyorlardı. Müşrikler Sevr mağarasının önünde durdular. Hz.Ebubekir (ra) diyorki; inip bir baksalar bizi görecekler. Çok üzülüyor ve endişe ediyor. O günün bütün zalimleri, bütün müşrikleri oradalar. Ama şu imana bakın ve tevekküle bakın. Peygamber (sav) Hz. Ebubekir`e diyor ki, `Ey Ebubekir sen üzülme, muhakkak Allah bizimle beraberdir.` İşte bu bir imandır. Bu Allah`ı tanımaktır. İnsanlar yapabileceklerini yapabilirler. Ancak Allah`ın müsaade etmediği hiçbir şeyi yapamazlar. İşte Peygamber (sav) buna yakinen iman etmiştir."
 
Etkinlik Salih Çelik`in yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Sındıraç/İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir