• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
`Bu Mevlitler İslam`ın Ayak Sesleridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Otogar yanı Mevlid Alanı`nda düzenlenen ve yüz binlerin katıldığı mevlid etkinliğine katılan Peygamber âşıkları kendilerine uzatılan İlke Haber Ajansı mikrofonlarına duygu ve düşüncelerini anlattı.
 
Kısaca Peygamber sevdalısı halkın görüşlerini aşağıya alıyoruz…
 
"Kelime-i Şehadet getiren herkes bu Mevlide gelmeli"
Batman`a bağlı Cegeluyé köyünden bir peygamber aşığı, "Resulullah (sav) için bu mübarek gün, bu kadar insan, bu sıcakta burada toplanmış, bundan memnun olduk. Kelimei şehadet getiren herkes bu Mevlide gelmelidir. Batman`ın Cegeluyê köyünden geldik. Gelenlere de teşekkür ediyoruz." dedi.
 
"Resulullah`ın misafirliğine geldik"
Kızıltepe`den etkinliğe katılan bir peygamber aşığı şunları söyledi; "Aslen Diyarbakır`ın `Ayşika Ahmed köyündenim. Kızıltepe`den geliyorum. Buraya Resulullah`ın (sav) misafirliğine geldik. Bu ümmet bir daha Muhammed`in (sav) aşkıyla Medine dönemini getirdi. Müslümanlar için hicret yurdu inşallah sona erecek ve İslam yurdu inşa edilecek. Herkes Allah Azze ve Celle`nin rahmetine muhtaç ve Muhammed`e (sav) âşıktır. Kim buraya gelip, Müslümanların sayısını çoğaltırsa, umuyoruz ki, Resulullah (sav) mahşer gününde onları şefaatinden mahrum etmeyecektir. Allah Azze ve Celle bizi Resulullah`ın (sav) şefaatinin altında haşretsin. Bu kısa ömrümüzde çok sıkıntı çektik. Nasıl ki Sümeyye ve Yasir, Ümeyye bin Halef tarafından şehit edildiyse, günümüzde de Ümeyyeler çoğaldı ve Sümeyye ve Yasirleri bir daha şehit verdik. Birçok genç şehit düştü. İnanıyoruz ki, Allah düşmanlarının sonu gelecek. Resulullah (sav) dünyaya geldiğinde, zalimlerin sütunları yıkıldı, gölleri kurudu ve tahtları sarsıldı. Allah, Resulullah`ın (sav) etrafındaki mazlumları muzaffer kıldı. Biz de bugün o döneme tabiyiz ve o yolun askeriyiz. Davamız Allah ve Resulullah`ın (sav) cihanşümul büyük davasıdır. Hedefimiz sadece Batman, Diyarbakır, İstanbul ve Türkiye değil, bütün cihandır. Allah`tan dileğimiz, bu ümmeti İslam şemsiyesi altında birleştirmesidir. Allahu Teâla şuurumuzu artırsın, tefekkürümüzü genişletsin. Bu günleri de gördük elhamdulillah. Allahu Teâla bizi Resulullah`ın (sav) o güzel ahlakıyla ahlaklandırmış ve bir araya getirmiş, ne kadar şükretsek bile azdır. Muhakkak ki Allah Teâla bu mustazafların eliyle zalimlerin sonunu getirecek ve kâfirler istemese de nurunu tamamlayacaktır. Sıcaklık 100 derece daha da artsa, ateşin İbrahim`e (as) güllük gülistanlık olduğu gibi, bu sıcaklık da bize rahatlık olur. Bu Mevlide sevinmeyeceğiz de neye sevineceğiz?"
 
"Resulullah`ın ismini duyunca tüylerim diken diken oluyor"
Bir başka peygamber sevgilisi de, "Bölgenin çocuğu olarak, Resulullah`ın (s.a.v) ismini duyunca, tüylerim diken diken oluyor. Bu tür kutlamalar bizi Resulullah`ın (sav) dönemine götürüyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu coşku daha da artacak. İnanın 20 gündür bugünü bekliyorduk. İnşallah devamı gelir. Allah tüm dünyada ezilen Müslümanlara yardım etsin. Müslümanların birliği, beraberliği ve aynı safta yer almaları çok önemlidir. Gaye İslam ve Kur`an ise, Müslüman olarak birbirimizi kucaklamamız lazım. Allah için sevelim ve Allah için buğzedelim."
 
"Bu mevlid İslam`ın ayak sesleridir"
Diğer bir peygamber gönüllüsü yaşlı kadın ise, "Mevlit denilince, Medine`yi ve Mekke`yi hatırlıyoruz. Resulullah`ın (s.a.v) çıkışını ve gökyüzüne saldığı nuru hatırlıyoruz. Buraya gelen her Müslüman, sanki Resulullah`ı (s.a.v) karşılamaya gidiyor gibi. Peygamber Sevdalıları Platformuna çok çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Mevlidi kesinlikle bağımsız bir şekilde kutluyorlar. Bu mevlitten daha güzel bir etkinlik olamaz. `Ne doğu ne batı, İslam nizamı` İslam`ın ayak seslerinin bu mazlum ve mustazaf coğrafyaya geldiğinin göstergesidir, bu mevlitler. O yüzden Allah`a hamdediyoruz ki, halkta büyük bir uyanış ve şuurlanma vardır. İnşallah bu uyanış ve şuurlanma, asrısaadeti 21. asra getirecektir" (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir