• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Kartilbe`de Muhammedi çoşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kâhta Çağrı-Der Kartilbe Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe yediden yetmişe tüm köy halkı katıldı.
 
Ahmet Eroğlu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Çağrı`nın Kürtçe Mevlidi Şerifi okumasıyla devam etti.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkan Yardımcısı Hasan Aruk , " Hz.Muhammed (s.a.v) bu ümmet için o günün Arabistanını kurtuluş vesilesi olarak Allah-u Teala bizlere gönderiyor. O gün insanlık yolunu şaşırmıştı. O gün insanlar kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardı. O gün faiz had safhaya ulaşmıştı. O gün ticaret Alla-u Teala`nın istediği bir ticaret değildi. O gün zenginler , güçlüler zayıfları eziyor, fakirleri hor görüyorlar , yanlarında ve makamlarında istemiyorlardı. İşte böyle bir zamanda Allah-u Teala insanlara Hz.Muhammed (s.a.v)`i gönderiyor." dedi.
 
Aruk konuşmasının devamında , "Allah Resulü 23 sene içerisinde nasıl ki ashabıyla ayetlerin ışığında ahlaklandığı zaman 23 yıl içinde Arabistanın tamamına islamiyet hakim olmuşsa , eğer bu gün bizlerde toplumsal olarak hep beraber O`nun getirdiklerine sarılırsak Allah`ın izniyle bizlerde O`nun nuruyla nurlanacağız." dedi.
 
Medine Çocuk ilahi Grubu ve Grup Çağrı`ın seslendirdikleri ilahilerden sonra Bilal Boğa Hocanın yaptığı dua ile mevlit etkinliği sona erdi.
Kartilbe`de yapılan etkinlik Çağrı Der`in bu yıl bir ay içersinde Kahta sınırları içersindeki köylerde düzenlemiş olduğu yedinci etkinlik oldu.
(Mehmet Eren - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir