• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Batman`daki tarihi Kutlu Doğum programı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz.Muhammed (sav)" adıyla Batman Mevlid Alanı`nda düzenlenen Kutlu Doğum programı yüz binlerce Peygamber aşığının katılımı ile yapıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle, saat 13.15`te başlayan ve Kürtçe mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salâvatlar ve tekbirler getirildi.
 
Cizre kız ve erkek ilahi gruplarının okuduğu ilahiler coşkuyu arttırırken, "Anam babam sana feda olsun Yâ Resûlallah" nidası arşı alaya yükseldi.
 
Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği Kutlu Doğum programı, sanatçıların okuduğu ezgiler, ilahiler ve getirilen salâvatlarla devam etti.
 
Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, binlerce insanın hep bir ağızdan getirdiği salâvatlar ve tekbirler manevi bir hava oluştururken, okunan ezgi ve ilahiler coşkuyu had safhaya çıkardı.
 
Program yapılan konuşma ve ilahilerin ardından salavat kampanyasında okunan salavat ve hatimler Peygamber efendimize (sav) teslim edildi.
 
26 Mayıs`ta yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) ile ilgili duyuru yapılmasının ardından İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur Hoca`nın okuduğu dua ile büyük etkinlik sona erdi. (Veysi Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir