• DOLAR 32.54
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2489.07
  • ...
`Ey Üstadım! Bu gün Muhammedi güller açtı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kale Miting alanında yüz bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Molla Abdulbari Çelik, Hz Peygamberi sevmenin önemine vurgu yaptı.
 
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Çelik yeryüzüne barış ve sevginin hakim olması için Kuran ve Sünnet sarılmak gerektiğini söyledi. Mitinge katılanların halini Medine halkının Hz Peygamberi karşılamasına benzeten Çelik, "Sizin bu sevginiz muhabbetiniz biliyor musunuz neye benziyor? Hatırlayın Resulullah Mekke`den Medine`ye girdiği gün Medinelilerin bayramı olmuştu. İşte şimdi bugün duyduğunuz aşk ve muhabbet o günün muhabbetini gösteriyor. Resullullah onlara soruyordu `Ey Medineliler siz beni seviyor musunuz?` Onlar da 3 kez seni seviyoruz diyordu. Resullullah onlara `Ben de sizi seviyorum` diyordu. Ey Vanlılar siz Resulullah`ı seviyorsunuz değil mi? Allah biliyor resulullah da sizi seviyor.
 
Kim Allah resulüne camı açtı ise Allah o evi bereket ve nur doldurdu. Kim muhabbetin Resulullaha açtı ise Allah o memlekete hayır ve bereket doldurdu. Ya Rabbi sen şahit ol! Kürdistan`ın bu aziz milleti olan Vanlı kardeşlerim memleketlerini resulullaha açtılar."
 
Konuşmasında Üstad Bedizüzzeman`ın Van hatıralarını anımsatan Çelik, "Ey güzel Vanlılar unutmayacağımız biri de Üstat Bediüzzaman`dır. Hani `davam davam` diyordu. Ey Üstadım sen şahit ol ki senin Van`ında bugün insanlar senin davana sahip çıkmışlar müjdeler olsun sana.
Ey peygamber sevdalıları! Özgürlük, barış, sevgi ve muhabbet için bizler inşallah Kur`an ve sünnet ile olacağız. Sabredin Allah`ın izniyle Muhammedi sevda ile kurtuluşumuz yakındır. Üstad Bediüzzaman şöyle diyordu. "Ben kışta geldim. Kışta da çiçek yetişmez. Benden sonra bahar gelecek ki o gün güller yetişecek." Ey Üstadım bugün Muhammedi güller yetişti. Bir gün bu güller senin mezarını şenlendirecek." İfadelerini kullandı. (Fikret Özkan/Murat Dalgın/Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir