• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Ergani İmam Hatip Lisesi O`nu andı - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani İmam Hatip Lisesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı. Programa katılanlara kırmızı gül hediye edildi.
 
Program okul öğrencilerinden Necmettin Çiçek ve Seyfullah İnat`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Okul Müdürü Rıza Yıldız günün anlam ve önemine binaen açılış konuşması yaptı.
 
Açılış konuşmasından sonra okul öğrencilerinden Adem Yetmiş ve Musab Polat tarafından mevlit okundu. Öğrenciler salâvatlarla mevlide eşlik etti.
 
Mevlitten sonra öğrenciler tarafından Resulullah (sav) efendimizi konu edinen ilahiler seslendirildi.
 
Programda bir konuşma yapan Okul öğretmenlerinden Musa Tekcan Resullullah`ın (sav) âlemlere rahmet olduğuna değindi. Resullullah`ın (sav) sadece insanlar için değil; tüm canlılar, hayvanlar, alemler ve hatta anne karnındaki çocuk için rahmet olduğunu belirten Tekcan, "Mekke`de bir haber yayılıyor. Bir adam çıkmış ve peygamber olduğu söylüyor. Mekke`de alışılmışın dışında bir şeyler oluyor. O güne kadar zulüm üzerine bina edilmiş güçlü bir toplum varken, Resulullah (sav) sevgi eksenli bir inkılâp yaparak kimsenin gücünün yetmeyeceği bir işe, bir mesuliyete kalkışıyor" dedi.
 
Resulullah`ın (sav) bizler için model olduğuna değinen Tekcan, "Toplum kız çocuklarını diri diri gömerken O, kendi kızına sevgisiyle bizlere örnek olmuştur. O her yönüyle bizlere örnek olmuştur. Allah`a (cc) giden binlerce yol vardır. Fakat Resulullah`tan (sav) geçmeyen hiçbir yol bizi Allah`a (cc) ulaştırmaz."ifadelerini kullandı.
 
Musa Tekcan`ın konuşmasından sonra sahne alan öğrenciler, Resulullah`ı konu edinen ilahiler seslendirip şiirler okudu. (Veysi Buran - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir