• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Van Olay Gazetesi Kutlu Doğum`a özel sayı çıkarttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da İslami çizgide yayın yapan ve halk tarafından büyük bir teveccüh gören Van Olay Gazetesi, Pazar günü Van Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van Kalesi Miting Alanı`nda düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliği öncesi özel bir ek yayınladı.
 
5 bin adet gazete basarak Vanlı kardeşlerimize dağıttık
Konu ile ilgili olarak kendisiyle konuştuğumuz Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan, Kutlu Doğum vesilesiyle Allah Resulü`nün şehrimize misafir edilecek olmasının büyük bir anlamı olduğunu ifade ederek, "Bizler de gazeteci olarak, Resulullah`ın manen şehrimize gelmiş olmalarını, tüm Vanlı kardeşlerimize müjdeleyerek üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bunun için 5 bin adet gazete basarak tüm Vanlı kardeşlerimize dağıttık" dedi.
 
Gün bu çağrıya sahip çıkma günüdür
Resulullah`ın (sav) bu tür etkinliklerle topluma tanıtılmasının çok büyük bir önemi olduğunu ifade eden Özkan, "Bu toplumun ihyası Allah`ın davasını anlamaya bağlı. Allah`ın davasını da ancak bize getiren elçiyi tanıyarak anlayabilir ve onun üzerinden tecessüm etmiş şekliyle hayatımıza aktarabiliriz. Düşünün bir kere! Resulullah`ın kendi `Emin` şahsı üzerinden Safa tepesinden Allah`ın kendisine yüklediği hak davayı haykırması ne manaya geliyordu? Bu gün üzerinden asırlar geçmiş olmasına rağmen, Allah`ın davası bu meydanlarda Muhammed`ül Emin`in üzerinden yankılanmaya başlamış ve Safa tepelerinden, yaşanan cehalet ve gayri İslami yaşamın kiri haykırılarak, buna karşı insanlar uyarılmaktadır. Gün bu çağrıya sahip çıkma günüdür" ifadelerini kullandı.
 
Müminin niyeti amelinden hayırlıdır
Tüm Müslümanları Pazar günü Van Kalesi Miting Alanı`ndayapılacak Kutlu Doğum etkinliğine sahip çıkmaya ve o gün o meydan da bulunmaya davet eden Özkan, "Müminin niyeti amelinden hayırlıdır. Bizler de Resulullah`ın (sav) Kutlu viladeti vesilesiyle icra edilecek olan bu programa bir katkımız olur niyetiyle böyle bir girişimde bulunduk. Umarım Rabbim daha güzel hizmetleri icra edecek günleri nasip eder" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir