• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Elazığ`da sağlık hizmetlerinde yeni araçlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Barış Eroğlu, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son zamanlarda hizmete giren Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonlarıyla kentte toplam 21 ASH İstasyonu ve bir 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi`ne ulaşıldığını belirtti.
 
Artan ihtiyaca bağlı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 3 tam donanımlı acil yardım ambulansı, bir obez ambulansı, bir paletli ambulans ve bir de UMKE aracı tahsis edildiğini kaydeden Eroğlu, müdürlüğün 112 ASH ambulansı sayısının 30`a çıktığını, ayrıca 5 kar paletli ambulansları, birçoklu hasta ambulansı, bir obez ambulansı ve 2`de UMKE aracı bulunduğunu ifade etti.
 
Yüzde 95`e yakını asılsız ihbar
Çağrı merkezlerine günlük ortalama 3 bin çağrı geldiğini, bu çağrıların 95`e yakınının asılsız olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bu gereksiz çağrılar yüzünden gerçek hastalar mağdur edilmekte. Bu nedenle değerli vatandaşlarımızdan bu konuya hassasiyet göstererek 112 çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edilmesine müsaade etmemelerini rica ediyoruz" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir