• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Ergani`de Hacı Emin Camii Kısmen ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Şirinevler Mahallesi`nde bulunan ve yapımına bir yıl önce başlanan Hacı Emin Biçen Camiinin zemin katı ibadete açıldı. Cuma namazının kılınmasıyla ibadete açılan caminin 3 katlı olarak hizmet vermesi bekleniyor. Taziye evi, Kur`an kursu ve Camii şeklinde düşünülen Camiinin zemin katı ibadet için düzenlendi.

 Hacı Emin Biçen Camii, Müftü Vekili Mirza Kılıç ve mahalleli vatandaşların katılımıyla ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi Kur`an-i Kerim okundu, dualar edildi. Cuma namazından sonra da vatandaşlara ikramda bulunuldu, kırmızı kurdele kesildi.

 Vatandaşlar Caminin ibadete açılmasından hayli memnun olduklarını dile getirdiler. Daha önce mahalleye çok uzakta olan camilere gitmek zorunda kalan vatandaşlar kendi mahallelerindeki camiinin tamamen ibadete açılması için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söylediler.
Şirinevler Mahallesi Muhtarı Halil Akçay, "Camimiz hayırseverler tarafından yapılmıştır. Caminin üst katları ve kubbesinin yapılması için hayır severlerden yardım bekliyoruz. Bu güne kadar camimize yardım eden herkesten Allah (cc) razı olsun." dedi. (Veysi Buran - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir