• DOLAR 32.191
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2505.096
  • ...
CHP: Konut elektriğine zammın eli kulağında!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolar kurunun 10 liraya dayanmasının en önemli sebeplerinden birinin de "milletin 128 milyar dolarının çarçur edilmesi" olduğunu ileri süren Öztrak, Merkez Bankasının döviz kasasının açık verdiğini, 22 Ekim itibarıyla döviz açığının 35 milyar 834 milyon dolar olduğunu söyledi.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Öztrak, 800 milyar dolarlık Türkiye ekonomisinin deneme tahtasına çevrildiğini öne sürdü.

Enflasyon tahmininin yap-boz tahtasına döndüğünü dile getiren Öztrak, "Eylül başında, 2021 sonu için Orta Vadeli Programa yüzde 16,2 enflasyon tahmini yazdılar. Kasım ayına gelmeden buna çizik attılar, bu yılın enflasyon tahminini yüzde 18,4 diyorlar. Meclis'te görüşülen mevcut bütçeyle 2022'de enflasyon 6,4 puan düşürülerek yüzde 9,8'e indirilecekti. Şimdi bu yılın enflasyonu artırılınca bu hedefe ulaşmak için enflasyonun 8,6 puan düşürülmesi gerekiyor. Aynı bütçe ve ekonomik dengelerle bu nasıl olacak?" değerlendirmesini yaptı.

Faik Öztrak, LPG'ye 48 kuruş, elektrik santrallerine ve sanayiye verilen doğal gaza yaklaşık yüzde 50 zam yapıldığını belirterek, "Gelen son zamlarla bu yılın tamamında doğal gaz sanayi tarifesi yüzde 115, elektrik üretim santrallerinin tarifesi yüzde 149 arttı. Bu zamlar da iğneden ipliğe her şeye zincirleme yansıyacak. Konut elektriğine zammın da eli kulağında." dedi.

Şekere yüzde 50 zam geleceğini, bu nedenle şeker satışının durduğunu, sıvı yağ fiyatlarının arttığını iddia eden Öztrak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hükümete "Kara Kış Fonu" önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir