• DOLAR 34.206
  • EURO 38.02
  • ALTIN 2906.756
  • ...
Türkiye'nin en azılı düşmanı kim sorusunun cevabı açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Metropoll araştırma son anketinde katılımcılara dost ve düşman gördükleri ülkeleri sordu.

"Aşağıdaki ülkelerin Türkiye ile ilişkileri hakkında görüşünüz nedir?" sorusu yöneltilen katılımcılardan; Katar, Almanya, Rusya, İran, Çin, İngiltere, ABD ve işgal rejimi (israil) hakkındaki görüşleri istendi.

EN YÜKSEK OLUMLU GÖRÜŞ KATAR, ALMANYA VE RUSYA İÇİN

Anketin sonuçlarına göre Türkiye halkının en yüksek oranda (yüzde 20,9) dost olarak gördüğü ülke Katar oldu. Katar'ı yüzde 17 ile Almanya, yüzde 16,4 ile Rusya takip etti.

İŞGAL ÇETESİNE DÜŞMAN DİYENLERİN ORANI YÜZDE 56

Ankete katılanların yüzde 56,1 oranla büyük çoğunluğu siyonist terör rejimini düşman olarak görüyor. Halkın düşman algısında 2. sırada yüzde 41,1 ile ABD, 3. sırada ise yüzde 33,1 ile İngiltere var.

Anketin bir diğer dikkat çekici sonucu ise, sözü geçen ülkeler hakkında fikir belirtmeyenlerin çoğunluğu. Sorulan her ülke için en az yüzde 20'lik bir kısım fikir belirtmiyor.

İLGİNÇ SONUÇLAR VAR

Anketteki en ilginç sonuçlar ise Katar ile ilgili halkın yüzde 20.9 Katar'ı müttefik görürken Türkiye'ye yönelik en ufak olumsuz bir politikası olmadığı halde Katar'ı düşman görenlerin oranı yüzde 18.6

Ayrıca İran'ı düşman görenlerin oranının Çin'i düşman görenlerden fazla olması da şaşırttı. Bilindiği üzere Çin'in Doğu Türkistan'da müslüman Türklere yönelik politikası iç kamuoyunca çok tepki çekiyor.

Ankete katılanların ABD ve siyonist rejimi müttefik kabul etmemesi ise oldukça olumlu bir sonuç. Normal koşullarda Türkiye ile ABD müttefik olduğu halde halk bu ittifakı onaylamıyor. ABD bizim müttefikimiz diyenlerin oranı sadece yüzde 8.3.

İşte anketteki diğer sonuçlar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir