• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
`Milat O`nunla (sav) başlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van İl Müftülüğü 14-20 Nisan kutlu doğum haftası münasebetiyle özel bir otelde konferans düzenledi.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi ile başlayan programda Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas`ın açılış konuşmasının ardından ney ve naat dinletisi yapıldı.
 
Van Müftüsü Arvas`ın protokole gül takdiminin ardından Dr. İhsan Şenocak, Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" adlı konferansıyla salonu dolduran Vanlıları duygulandırdı.
 
Hz. Muhammed`in (sav) Bilal-i Habeşi, Selman-ı Farisi, köle Zeyd Bin Haris, Suheyl-i Rumi ve Kureyşli Hz. Ebubekir gibi sahabelerden oluşan bir millet yapısı kurduğunu söyleyen Şenocak, Allah Resulünün, insanlığın onurunu ve izzetini ayağa kaldırdığını belirtti.
 
"Yüreklere Allah`ın boyasını çaldılar"
Cahiliye döneminden kızların diri diri gömülmesi, ırkçılık hastalığından ibretlik tablolar sunan Şenocak, "Kız çocukları onunla onurunu izzetini, itibarını kazandılar. Ayrılıkçı, ırkçı emperyalizm en esaslı darbeyi Hz. Muhammed`den (as) yedi. Tek k bir millet kurdular. Siyahı beyazı, Acem`, i Arab`ı, Türk`ü aynı kalıpta yoğurdular. Yüreklere Allah`ın boyasını çaldılar. Fakat onu dinlemediler; taşladılar, kan revan içerisinde bıraktılar. Başının üzerine hayvan leşleri bıraktılar. Bütün bu acılara azim ve müstakim yürüyüşleriyle, Kur`an-ı Hâkim ve namazla direndiler. Acılar mahşeri seni kuşattığı zaman gecenin yarısında kalkacak, malum; "Kimseler öpmez beni alnımdan; sen öp sen öp seccadem" diyeceksin. Kâinatın sahibinin huzurunda iki büklüm olacaksın" dedi.
 
"Milat insanlığın onurunu kurtaran Hz. Muhammed (sav) ile başlar"
Hz. Muhammed`in (sav) yeryüzünde insanların, putların, kulların karşısında değil; sadece kâinatın rabbi olan Allah`ın karşısında rüku ve secde etmeyi telkin ettiğini aktaran Şenocak, insanlık tarihinin, Hz. Muhammed`le (sav) başladığını söyleyerek, "İnsanlar, tarihi yazarken dediler ki milat İsa (as) ile başlıyor. Ben de sizin huzurunuzda diyorum ki; sizin yavrularınız dünya çapında tarihçi oldukları zaman diyecekler ki " Hayır! Milat İsa (as) ile değil; milat insanlığın onurunu kurtaran, şerefini kurtaran Hz. Muhammed (sav) ile başlar" ifadelerini kullandı.
 
"İnsan mahkemelerini kurdular; acıyı, ızdırabı getirdiler"
İnsan haklarından bahseden batıya seslenen Şenocak konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsan haklarından bahsediyorlar. İnsan hakları mahkemeleri kurdular. Alem-i İslam`a, coğrafyamıza acıyı getirdiler. Cava adalarından Cebelitarık`a kadar ağlayan 1,5 milyar alem-i İslam var. Mahkemeyi kurdular; acıyı, ızdırabı getirdiler. Ezilenlerin hakkı dediler, Sosyalizma dediler. Binler, o binler, milyonlarca insan ellerinde kırmızı kitaplar taşıdılar. Can verdiler, sonra ezilenlerin hukukundan bahsedenler, meydanlara heykellerini diktiler. Onlar ezdiler, onlar zulmettiler. Şimdi Bilal-i Habeşi diyor ki: ey Çin`in arka sokaklarında ezilenler! Ey Hindistan`da evine ekmek götüremeyen babalar! Afrika`da ağlayan insanlar! Sizi sosyalizma değil; sizi Hz. Muhammed kurtarır.
 
"Ey batılı adam! Sen sus! Hz. Muhammed (sav) konuşsun"
İnsan haklarına dair o kadar sempozyumlar düzenlenmiştir. Avrupalı adam insan hakları mahkemelerini kurar; ama Irak`a, Suriye`ye, Afganistan`a gözyaşını, acıyı, ızdırabı götürür. Bütün bir dünya insanlığına diyorum ki; ey batılı adam! Sen dur. Sen sus. Sen, insan haklarını sadece mevzu yapabilirsin. O halde sen duracaksın; Medine`ni siyahını, kölesini, hakkını, hukukunu koruyan Hz. Muhammed (sav) konuşsun"
 
"İlay-ı Kelimetullah safında buluşulduğu zaman yeryüzüne barış gelecek"
Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer`in adaletinden kesitler sunan Şenocak, "Ey Kembric! Ey Oxford! Siz, hukuk fakültelerinizde, siyaset bilim okullarınızda büyük ruhlu devlet adamları yetiştirmek istiyorsanız; o zaman müfredatınız çöpe atacak; yeniden onları A`dan Z`ye kadar Hz. Muhammed`in (sav) esaslarına göre tayin edeceksiniz. Yeryüzünün acılarının ızdıraplarının tek çaresi vardır: Bütün ayrılıkçı unsurları ayaklar altına alıp Malazgirt`te Alparslan`ın çocuklarıyla Kudüs`ün önünde Selahaddin Eyyubi`nin evlatları, bu millet rengine bakmadan, ilay-ı kelimutullah safında buluştuğu zaman yeniden yeryüzüne barış gelecek, huzur gelecek, Hz. Muhammed gelecek Allah`ın inayetiyle" şeklinde konuştu.
 
"O dizilerde Hz. Muhammed var mı?"
Konuşmasında bayanlara hitaben hanım sahabeleri de anlatan Şenocak, şimdiki bazı bayanların dizi izlemekten başka bir şey yapmadığı eleştirisinde bulunarak "Hanım kardeşlerim! Kur`an-ı hakim buyuruyor ki; "Hz. Peygamber (sav) sizinle birlikte." Yani evinizde sizinler birlikte, yolunuzda, çarşınızda Hz. Muhammed (sav) sizinle birlikte yaşıyor. Allah resulü evinizde olsa o dizileri Hz. Muhammed ile birlikte seyredebilir misiniz? Bu topraklarda yaşayan insanlar Müslüman. O dizileri bu millete, bu topraklara mal ediyorlar. Onların içerisinde ezan var mı, Kur`an var mı, Hz. Muhammed var mı? Onların örtüsü, onların iffeti var mı? O halde nasıl onları izliyoruz?" diye konuştu.
Dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan konuşmanın ardından ilahi dinletisi ile program sona erdi. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir