• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Midyat`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der), Işıklar Mahallesi`ndeki miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Midyatlılardan büyük teveccüh gören etkinlik, Molla Mahmut Benzer`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, "Allah size birini Peygamber olarak göndermekle size minnet etti. Bugün Allah`ın verdiği nimete şükretmek için buradayız. Peygamberimizin sıfatlarını anlatmaya kelimeler yetmez. Biz burada Peygamberimizin kemalinden bahsetmek istiyoruz. Onun getirdiği sünnetten, ilkelerden birini hayatımızda uygulasak ne mutlu bize. Allah böyle bir etkinliğe iştirak ettiğimiz için kıyamet günü bizi O`nun şefaatinden mahrum etmesin`` dedi.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, "Bizler Peygamberin Ashabı gibi onun sevmedikçe ve ona bağlanmadıkça, gerçek iman etmiş olmayız. O yüzden O`nu annemizden, babamızdan, evladımız ve malımızdan daha çok sevmemiz gerekir ki, onunla birlikte cennete buluşalım. Bize düşen tek görev, bize getirmiş olduğu davaya var gücümüzle sahip çıkmaktır. Kim kendini kime benzetirse, o, onlardandır ve onun için biz de Allah`ın Resulü için canlarını feda eden, mal ve çocuklarından vazgeçen Ashabı gibi olmaya çalışalım ki, onlardan olalım" şeklinde konuştu.

Programda konuşan Molla Beşir Şimşek, ``Bu bekleyiş Resullulah`ın sevgisidir. Bizi biz yapan Resulün sevgisidir. Ne mutlu bize Peygamberimizin ve Sahabelerin ervahları aramızdadır. Kıyamet günü bu ervahlar bize şefaat edecektir" dedi.
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik, "Bu etkinlikten maksat, dayanışma ve bütünleşmeyi sağlamak, Hz. Peygamber`i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda Peygamber sevgisini yaymak, tüm insanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmektir. . Bugün burada toplanan insanlarda peygamber sevgisini görüyoruz. Bu kadar insanı bir araya getiren ancak Peygamber sevgisi olabilir" ifadelerini kullandı.


Etkinlikte Kızıltepe İlahi Grubu Mevlidi Şerif okudu. Botan Çocuk İlahi Grubu ve sanatçı Bilal Dalkılıç ilahi ve ezgiler seslendirdiler.

Program, İbrahim Oğuz`un yaptığı dua ile sona erdi.
(M. Şerif AŞKIN- Musab ŞENGÜL - M. Sait BAŞARAN - Halil AKBALIK - İLKHA)

 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir