• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Suriye`de ‘El Muhaberat’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servsi
 
Fisk`in izlenimlerinde dikkat çeken bir nokta, Suriye’nin bir zamanlar sadık muhafızları olarak görülen resmi istihbarat örgütü El Muhaberat’a yöneltilen suçlamalar.

Robert Fisk, Suriye’de hükümet yanlılarının da, askerlerin de “Suç muhaberatta. Dera`da duvarlara yazı yazan çocuklara saldırarak bu kör olası işi başlattılar. Çıldırdılar ve kral olduklarını düşündüler" şeklindeki yorumlarını aktarıyor.

Independent’ın deneyimli savaş muhabiri Suriye devlet başkanı Beşar Esad`ın da sayıları on binleri bulan istihbaratçılardan kurtulmak, hatta orduda hâlâ rejime sadık kalan askerlerin birçoğunun da istihbaratçıları yok etmek istediğini söylüyor.

`Muhaberat hangi tarafa geçer?`

Bunun üzerine Fisk makalesinde, yönetimin Muhabarat’ı uzaklaştırması halinde, on binlerce istihbaratçının hangi tarafa geçeceği sorusunu da soruyor.

Fisk, savaşın artık Şam`a ulaştığını, ancak kentin henüz savaş bölgesine benzemediğini, normal yaşamın bir şekilde devam ettiğini söylüyor.

Ancak çatışmaların her geçen gün kentin merkezine doğru ilerlediğini de vurguluyor.
Robert Fisk yazısına şöyle son veriyor;

"Suriyeli bir arkadaşım tamamen tesadüfen altı ay önce erkek kardeşinin kaçırıldığını söyledi. Bana bundan hiç bahsetmemişti. Belki de bahsetmesi de gerekmiyordu. `Hala onu arıyoruz` dedi.
Onun da kuşatma altında olduğunu anladım. Şam 1941`deki Leningrad ya da Stalingrad, Truva ya da 1982`deki Beyrut değil. Henüz değil. Duyduğum en iyi tanımlamayı bir gazeteci arkadaşım yaptı. `Şam mı?` diye sordu.
`Gidiyor, ama kesinlikle henüz gitmedi`.

Bu haberler de ilginizi çekebilir