• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amacımız Kudüs`ü ve  Esirleri Kurtarmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, başkanlığını yaptığı Filistin Hükümeti`nin ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın Filistinli esirleri işgal zindanlarından ve Mescid-i Aksa`yı işgalcinin pençesinden kurtarmak için çalıştığını söyledi.

Heniyye, Hamas Hareketi Kadın Kolları`nın bu akşam (11 Nisan Perşembe) düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, işgal yönetiminin tüm sınırları aşan ve sadizm seviyesine ulaşan ihlallerinin gölgesinde esirler sorununun gündemin başında yerini aldığını ifade etti.

Esir takası başta olmak üzere işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin kurtarılması için harcanan çabaları öven Heniyye, Filistin Hükümeti ve Hamas Hareketi olarak işgal yönetiminin esirlere yönelik ihlalleri karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını bildirdi.

Konuşmasında Kudüs konusuna da değinen Heniyye, Kudüs`ün sadece Filistin`in başkenti olmadığını, aynı zamanda tarihin, coğrafyanın ve kültür mirasının da merkezi olduğunu söyledi.

Kudüs`ün işgalden bu yana en çetin saldırıya maruz kaldığını belirten Heniyye, Kudüs`ü Yahudilere teslim etmeyeceklerini ifade ederek, Kudüs halkının direnişine ve Mescid-i Aksa`nın muhafızlarına selamlarını gönderdi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir