• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte Bugün: 26 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Ağustos’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1071: Müslümanların Anadolu’ya kesin bir şekilde yerleşmelerini sağlayan Malazgirt Zaferi kazanıldı. Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Dördüncü Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Alparslan’ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Meydan Muharebesi, “Müslümanlara Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son temsili savaş” olarak bilinir. 200 bin kişilik Bizans ordusu karşısında, yöredeki Kürtler başta olmak üzere Müslüman kavimlerden de destek alan Alparslan, 30-40 bin civarında askerle savaşa girdi. Bu savaşta eski bozkır taktiği olan ‘hilal düzeni’ni uygulayan Alparslan, devasa Bizans ordusunu tarihi bir hezimete uğratmış; İmparator Romen Diyojen’i de yaralı olarak esir almış, sonra da fidye karşılığı serbest bırakmıştır. (Müslümanlara Anadolu'nun kapıları açıldı)

1918: Üstad Bediüzzaman Daru’l Hikmetû’l İslamiye azalığına seçildi. Sultan Beşinci Mehmed Reşat döneminde kurulan Daru’l Hikmetû’l İslamiye, “İlim ve Hikmet Akademisi”dir. O günün değerli ilim adamları bu akademinin kurucuları ve üyeleri arasında yer almışlardır. (Üstad Bediüzzaman Daru’l Hikmetû’l İslamiye azalığına seçildi)

1986: Kamerun’da volkanik gölden çıkan karbondioksit ve hidrojen gazlarının karışması ve çevreye yayılması sonucu bin 500 kişi öldü.  (Kamerunda gaz zehirlenmesi; bin 500 ölü)

Bu haberler de ilginizi çekebilir