• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte Bugün: 24 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ağustos’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1516: Birinci Selim, nam-ı diğer Yavuz Sultan Selim, Halep şehrinin kuzeyindeki Mercidabık’ta yapılan savaşta, Memlûkleri yendi. Mercidabık Muharebesi, Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında, Osmanlı Devleti ile Memlûk Devleti arasında yapılan ilk savaştır. Muharebenin sonucunda Suriye, Lübnan ve Filistin, Osmanlı topraklarına katıldı. (Mercidabık Muharebesi yapıldı) 

1891: Thomas Alva Edison, hareketli çekim yapan kameranın patentini aldı. (Edison, hareketli çekim yapan kameranın patentini aldı)

1923: Lozan Antlaşması gereğince İstanbul’un boşaltılma süreci başladı. (İstanbul’un boşaltılma süreci başladı)

1958: Bursa'da yangın. Kapalıçarşı'da 1130 işyeri yandı. (Bursa'da yangın)

1991: Sovyetler Birliği’nde Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Komünist Parti’nin feshedilmesini istedi ve parti genel sekreterliğinden istifa etti. Aynı gün, Estonya, Letonya ve Ukrayna bağımsızlığını ilan etti. Sovyetler Birliği’nin dağılma süreci başladı. (Sovyetler Birliği’nin dağılma süreci başladı)

1993: Keşmir’de Müslümanlar ile Hindular arasında çıkan çatışmada onlarca Müslüman katledildi. Irkçılığın ve İslam düşmanlığının yıllardır hüküm sürdüğü ve Putperest çoğunluğun oluşturduğu Hindistan’da Keşmir Sorunu, İslam Ümmeti’nin kanayan yarası olarak tazeliğini halen korumaktadır.  (Keşmir’de Müslümanlar katledildi)

2014: Asimilasyon ve terör eylemlerine devam eden komünist Çin Devleti, işgal ettiği Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 8 Müslüman Uygur’u daha “terör saldırısı” yaptıkları bahanesiyle idam etti. (8 Müslüman Uygur idam edildi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir