• DOLAR 32.835
  • EURO 35.334
  • ALTIN 2446.893
  • ...
Diktatör Kays Said'in rejimi, Nahda lideri Gannuşi'nin hapis cezasını onadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus İstinaf Mahkemesi, eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'ye "dış fon ve lobi hizmeti aldığı" iddiasıyla yargılandığı davada verilen 3 yıl hapis cezasını onadı.

Nahda Hareketi hakkında, 2019 yılındaki seçim kampanyası sırasında "dış fon ve lobi hizmeti almak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Hareketi Hukuk Bürosu Başkanı Zeynep el-Brahimi, yaptığı açıklamada "Soruşturma hâkimi dış destek konusunda partiye yönelik herhangi bir suçlamada bulunmadı. 2019 seçimlerinde Hareket herhangi bir dış fon almadı, herhangi bir lobi firmasıyla da anlaşmadı. Bu suçlamaların hepsini reddettik. Sayıştay raporunda belirtildiği gibi sadece yurt dışında ikamet eden bir kadının ödediği 40 dinar (15 dolar) var." ifadelerini kullanmıştı.

Raşid el-Gannuşi, Şubat 2022'de bir cenaze töreninde yaptığı konuşmada, emniyet güçlerine yönelik "tağut" ifadesini kullandığı bahanesiyle "devletin güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla 17 Nisan 2023'te gözaltına alınmış, tutuklu yargılandığı davada güvenlik güçlerine "tağutun askerleri" dediği bahanesiyle "terörü övmek suçundan" 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gannuşi, kendisine yönelik suçlamaları "siyasi" olarak nitelendiriyor ve "keyfi" şekilde tutuklandığı gerekçesiyle duruşmalara çıkmayı reddediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir