• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elazığ peygamber efendimize biatini yeniledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Peygamber Sedalıları Platformuna üye derneklerden Yeni İhya-Der, Elazığ`da kutlu doğum programı düzenledi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Kürtçe ve Türkçe mevlidi şerif okundu. Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet Kıyançiçek ve Kervan İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.
 
Etkinlik şehrin en büyük meydanı olan İstasyon Meydanında gerçekleştirildi. Çocuk, kadın, erkek, genç, ihtiyar hemen hemen her yaş grubundan etkinlik alanında bulunan halk tekbirler ve salâvatlarla programa eşlik etti.
 
Kutlu doğum programındaki amaç
Açılış konuşmasını yapan dernek üyelerinden Abdulsamet Açıkgöz, "Muhammedi kervan yükünü almış memleketimizin dört bir yanında kutlu doğum heyecan ve coşkuyla kutlanıyor. Kutlu doğum programındaki amaç 18 bin âleme rahmet olarak gönderilmiş, ümmeti olarak övünç duyduğumuz Peygamber Efendimizi bir kez daha gönüllerimize nakşetmek, nefesini ihya etmek" olduğunu söyledi.
 
Mevlit etkinliğine konuşmacı olarak katılan Rehber TV programcılarından Abdulvahap Kaplan, "Resulullah 23 yılda nasıl bir davet metodu izlemişti ki, sahabeleri ona öylesine bağlanmıştı. Nasıl bir davet yapmıştı ki, dünyada hiçbir ideolojinin felsefenin yapamadığı huzurlu, mutlulukla dolu Asr-ı Saadet devrini oluşturmuştu" dedi.
 
Beşeri sistemler çözüm sunamaz
Mutluluk ve saadetin, beşeri ideolojiler ile değil, Resulullah`ı(s.a.v) sevmekle, onun sünnetini yaşamakla geleceğine değinen Kaplan, beşeri sistemlerin çözüm sunamadığını, dünyanın dört bir yanındaki gerek İslam ülkeleri olsun, gerek gayri İslami ülkelerdeki buhranların çözümünün Resulullah`ın metodundan geçtiğini ifade etti.
 
Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü: Tarih boyunca hangi düşünce hangi felsefe insanlığa mutluluk anlamında kurtuluş vermiştir ve o dönemin adına asrısaadet denmiştir. Hiçbir dönemde yoktur kardeşlerim. Çünkü bizim için uygun olan yolu, dili Allah seçmiştir. Bizim için Allah`ın indinde mutlak din İslam`dır. İslam dışında hiçbir din hiçbir düşünce, hiçbir felsefe tarih boyunca insanlığa saadeti ve kurtuluşu gösterememiştir. Kıyamete kadarda gösteremeyecektir."
Yerin dibine batsın böyle barış
"Sözüm ona barış adına, sözüm ona barışa katkı sunulacak diye Diyarbakır`da güzellik yarışması yapılmak" istendiğine dikkat çeken Kaplan, "Sizin gibi Muhammed sevdalılarının tepkilerini ortaya koyması sebebiyle etkinlik iptal edildi. Nisan ayında sırf barışa katkı sunulacak diye böylesi hayâsızlıklara imza atılıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kızlarımızı güzellik yarışması ile hayâsızlaştıran bu tür barışı istemiyoruz. Yerin dibine batsın böyle barış" şeklinde konuştu.
 
Muhammedi sevdanın, sevginin, sünnetullahın sadece bu meydanlarda kalmaması, onun sünnetini çocuklarımıza, işyerlerimize, komşularımıza taşımamız gerektiğini vurgulayan Kaplan, en önemli olanın da, onun öğretilerini hayatımıza uygulamamız olduğunu ve zaten mutluluk ve saadetin bu şekilde olacağını söyledi.
 
Konuşma sonrası İhya Çocuk Grubunun seslendirdiği ilahiler beğeniyle dinlendi. Programın sonlarında Bingöl Tiyatro Grubunun sahnelediği tiyatro halk tarafında büyük ilgi gördü, duygu dolu anlar yaşandı.
 
Etkinlik öncesi başlatılan salâvat kampanyası çerçevesinde okunan 58 milyon 565 bin salâvat, Hatim-ı Şerifler ve okunan surelerin teslim edildiği program yapılan duayla son buldu.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir