• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Kahta`da onbinler Hz Peygamberin Mevlidinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Kahta`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuyla gerçekleşti. Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Cemal Çınar Hoca, CHP ve BDP`li belediyelerin kutlu doğum etkinliklerini engelleme çabalarına sert tepki gösterdi.
 
On binin üzerinde kişinin katıldığı Kutlu Doğum etkinliği Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, "Allah`ı seviyorsak Resullullah`a (s.a.v) itaat etmek üzerimize farzdır." diyerek başladığı konuşmasında Sahabenin Resulullah`a olan sevgisinden ve sadakatından örnekler sundu. Aydın, Abdullah bin Mes`ud hazretlerinin Kâbe`de Kuran okuduktan sonra başına gelenleri anlatınca duygu dolu anlar yaşandı.
 
Aydın`ın konuşmasından sonra Grup Çağrı, Grup İnzar ve Medine Çocuk İlahi grubu tarafından okunan ilahilere Kahtalılar da iştirak etti.
 
Daha sonra konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Molla Cemal Çınar Hoca, CHP`li ve BDP`li belediyelerin Kutlu Doğum etkinliklerinin engelleme girişiminde bulunmaları nedeniyle konuşmasının içeriğini değiştirdiğini söyledi.
 
Konuşmasında mustazafların sesini kesmek için her çeşit oyunun denendiğini söyleyen Cemal Çınar Hoca , Muhammedi sevdanın direnişle ayakta kaldığını ve zalimlerin her devirde kaybettiğini ve kaybedeceğini söyledi.
 
Muhammedi sesi kesmeye çalışan Diyarbakır Bağlar Belediyesinin 21 Nisan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine engel olma çabasını kınayan Çınar, İskenderun da ise CHP`li belediyenin saçma ve mantıksız gerekçelerle bu sevdayı üfleyerek söndürmeye çalıştığını söyledi.
Çınar, "Müslümanların sesini kesmek için gençlerimizi, Mustafa Yetişleri zindanlara gönderenler iyi bilsin ki bu sevda ile savaşanlar kaybetmiştir." dedi.
 
Çınar Hoca ayrıca sıcağa rağmen meydanı doldurdukları Kahta halkına teşekkür etti.
Kahtanın sevilen şahsiyetlerinden Abdulbaki Güzel Hocanın yaptığı dua ile program tekbir ve salâvatlar eşliğinde sona erdi.

Öte yandan, ilahi sanatçılarının okudukları ilahilerle halkın coştuğu sırada elektiriklerin kesilmesini kasıtlı bir girişim olarak niteleyen halk, elektrik kesintisini tekbir ve salavatlarla protesto etti. Alan görevlileri kısa sürede jeneratörü devreye soktu.
Programa katılanlara İnzar , Nisanur, Kelhaamed dergileri hediye edildi.
(Mehmet Eren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir