• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Demirtaş: Silahsız Geri Çekilme Mesajı Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirtaş, PKK`ya yakınlığı ile bilinen Nuçe TV`de yaptığı açıklamada, dün İmralı ile gerçekleşen görüşme ile ilgili bilgi verdi.

Heyetin İmralı ile dördüncü toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Demirtaş, Öcala`nın sağlık durumu ve moralinin iyi olduğunu; sürecin çözümü için kendisini kararlı gördüklerini ifade etti. Öcalan`ın yaşanan tartışmaları takip ettiğine ve sürece hakim olduğuna dikkat çeken Demirtaş, sürecin ilerlemesi için yoğun çaba sarf ettiğini gördüklerini kaydetti.

Demirtaş, kendileri İmralı`ya gitmeden önce devlet yetkililerinin Öcalan`la bir toplantı gerçekleştirdiğini de açıkladı.

Öcalan`ın geri çekilme ile ilgili net bir mesaj vermediğini kaydeden Demirtaş, "Bize net bir mesaj ve mektup vermedi. Ama bu konuda yazdığı mektubun 1-2 gün içerisinde bize ulaşmasını bekliyoruz. Aldığımız mektubun cevabı İmralı`ya ulaşmadan bunun kesinleştiği netleştiği söylemi yanlış olur. Geri çekilmenin silahsız olacağı yönünde yapılan haberler kulis ve yorumdur. Bu net değil önümüzdeki hafta daha net olacaktır." diye konuştu.

İşte Demirtaş`ın Nuçe TV`de yaptığı açıklama:

Öcalan`ın, bu süreci ilerletmek istediğini ifade eden Demirtaş, "Yaşanan tıkanıklığı aşma için çaba sarf ediyor. Bunun bilinmesi lazım. `Süreç tıkandı veya kesintiye uğradı` diye bir yaklaşımı da yok. Herkesin Öcalan`a güvenerek süreci ilerletmesi gerekir. Medya ve hükümetin de Öcalan`ın iyi niyetinin görmesi gerekir." dedi.

Demirtaş, Akil İnsanlar Komisyonu ile ilgili olarak da, bazı isimlerin kendileri için rahatsız edici olabileceğini; ancak oradaki insanların toplumdaki bir karşılığının olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti. Akil insanların farklı kesimlerden oluşmasında fayda olduğunu söyleyen Demirtaş, "Komisyon üyelerinden bazıları içimize sinmedi; ama çalışmasına engel olamayacağız. Biz komisyonu eleştirilerimizle ve görüşlerimizle rollerini güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir