• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
`Diyarbakır halkı takdire şayan bir halktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 7 Nisan`da finali yapılması planlanan ve iptal edilen sözde güzellik yarışmasına STK ve siyasi partilerden de teşekkür açıklamaları gecikmedi. Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan düzenlediği basın açıklamasında, organizasyonun iptali için STK`ların ve Diyarbakır halkının göstermiş olduğu hassasiyet ve duyarlılığından dolayı STK ve Diyarbakır halkına teşekkürlerini iletti.
 
Bozan, düzenlediği basın açıklamasında sahabeler ve nebiler diyarı olan Diyarbakır`da böyle bir organizasyonun gerçekleşmemesini takdire şayan bir hareket olarak nitelendirerek, "Hıristiyan ve haçlı seferleri zihniyetine sahip olan Avrupa ve batılı ülkelerin ellerinde geldiğince yıllarca savaş yoluyla Müslümanları mağlup edemediklerinden dolayı soğuk savaş metotlarıyla kendi ahlaklarını, kültürlerini, gelenek ve göreneklerini ilerleme, gelişme, medenileşme modernleşme ismi adı altında Müslüman ülkelerine ihraç etmeye başlamışlar. Bunların kendi işbirlikçileri olan kişiler üzerinden kendi sistemlerini Müslüman ülkelere ihraç ederek maalesef yıllar sonra İslam`dan uzaklaştırılmış bir nesil bize bıraktılar. Bu şekilde Kur`an`dan uzaklaştırılmış nesiller çeşitli suçlara, ahlaksızlıklara vesile oldular. Bunu da batılı ülkeler ve ülkemizdeki ulusal işbirlikçilerinin elleriyle yaptılar" dedi.
 
Küfrün İslam aleminde maalesef bütün rejimleriyle ahlaksızlıklarıyla toplumun içine girerek toplumu Kur`an`dan uzaklaştırdığının altını çizen Bozan, İslam`ı bilmeyen manevi değerlerine sahip çıkmayan içi boşaltılmış bir İslami anlayışın ve diyalog düşünceleriyle, ılımlı İslam projeleriyle bu durumun devam ettiğine vurgu yaptı.
 
Güzellik ve şarkı yarışmaları gibi organizasyonların iffetli ve namuslu olan Müslüman kadınının ahlakını bozduğunun altını çizen Bozan son olarak, "Bu zihniyet Müslüman kadını kendileri için ticari bir meta olarak kullanmaya çalışmışlardır. Bu tür olayların olmaması ve tekrar edilmemesi için iktidar eliyle tedbir alınmasını istiyoruz. Ama maalesef Avrupa hayranı olan Akp`nin böyle bir adım attığını göremiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.
(Osman İçli-İLKHA)

<iframe src="http://www.ilkehaberajansi.com.tr/embed/diyarbakir-halki-takdire-sayan-bir-halktir" width="349" height="271" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" border="1"></iframe>

Bu haberler de ilginizi çekebilir