• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
CHP`li Belediyenin Kutlu Doğum hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY - Peygamber Sevdalıları Platformunun 7 nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanında düzenlemeyi planladığı Kutlu Doğum Mevlit Etkinliğinin İskenderun Belediyesi tarafından iptal edilmesini eleştiren Peygamber Sevdalıları Platformu İskenderun Koordinatörü ve İlim-Der Genel Başkanı Muhammed Aybakan, CHP`li belediyenin İslam`a ve İslami değerlere olan tahammülsüzlüğü nedeniyle etkinliği iptal ettiğini belirtti.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Aybakan, "Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek için dernek yönetimi olarak karar aldık. Bunun için gereken evrakları düzenleyip emniyet ve kaymakamlığa müracaatımızı yaptık. Bu evraklarımızı etkinlik tarihinden bir ay önce emniyete teslim etmiştik. Konuyla ilgili olarak emniyete her gittiğimizde ise, izin dosyamızla ilgili çeşitli bilgiler istediler ve bizi oyaladılar" şeklinde konuştu.

Etkinlik tarihinden bir hafta önce emniyetin kendilerini belediyesine yönlendirdiğini belirten Aybakan, "Emniyet bize etkinlik ile ilgili `Belediyeden gerekli izinleri alıp yapabilirsiniz. Bizim için her hangi bir sorun yok` dedi. Bizi Belediyeye havale etti. Bize göre, emniyet, `Bu kutlu doğumu yapamazsınız` diyemedi. Topu bir başka kuruma attı" dedi.

"Zabıta müdürü mü istihbarat şefi mi?"
Belediyenin kendilerini muhatap bile almak istemediğini belirten Aybakan, "Konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüşmeye çalıştık, ama girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Daha sonra konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğüne yönlendirildik. Zabıta Müdürü `Sahil kalabalık, trafik yoğun, orada çok ses çıkacak, güvenliğin sağlanmasında zorluklar oluşabilir` bahanelerini öne sürdü. Sanki şehrin bütün güvenliğini kendisi sağlıyormuş gibi, etkinlikte güvenliğin sağlanamaması ve son zamanlarda canlı bomba ihbarları alındığını, söz konusu Anıt Meydanının sadece resmi törenlerde kullanıldığını söyledi" ifadelerini kullandı.

"Her şey serbest, Mevlit yasak"
Anıt Meydanında her yıl onlarca etkinlik yapıldığına dikkat çeken Aybakan, "Konserler, festivaller, Türkçe olimpiyatları ve benzeri etkinlikler Anıt Meydanında yapılıyor, ama söz konusu Peygamber Efendimizin kutlu doğumu olunca işler değişiyor. Peygamber efendimizin orada anılmasın diye keyfi muamelelere karşı karşıya geldik" dedi.

"Belediyenin gerekçeleri yasadışı"
Belediyenin öne sürdüğü gerekçelerin görev alanlarının dışında olduğunu belirten Aybakan, "Belediye bize eğer gerekçe sunacaksa yasalara uygun gerekçeler sunmalı" ifadelerini kullandı.

Her şeye rağmen Kutlu Doğum etkinliğinden vazgeçmediklerini vurgulayan Aybakan," İnşallah bu etkinliği Anıt Meydanında veya başka bir yerde her şekilde yapacağız" dedi.

Kurumların özellikle de belediyenin Peygamberimizin Kutlu Doğumuna olan tahammülsüzlüğünü Müslüman halka şikâyet ettiklerini belirten Aybakan, "Halkımızdan ve STK`lardan bizi bu konuda yalnız bırakmamalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.                     
(Şefik Mert - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir