• DOLAR 32.248
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2461.4
  • ...
Çirkin yarışmaya bir tepki de Batman`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır`da 7 Nisan`da düzenlenmesi planlanan \"Dünya Medeniyetler Kraliçesi\" güzellik yarışmasına tepki gösteren Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, ne zaman İslam`ın nuru insanların ufkunu sarsa, şeytan ve yandaşlarının karın ağrısının başladığına ve hemen karşı atağa geçtiğine dikkat çekti.

 

Platform merkezinde yapılan açıklamayı Batman Hak ve Özgürlükler Platformu dönem sözcüsü Davut okudu.

 

Şahin açıklamada, ne zaman ve nerede ıslaha yönelik çalışmalarla İslam`ın nuru insanların ufkunu sarsa, şeytanın ve yandaşlarının karın ağrısının başladığını ve hemen karşı atağa geçtiğini belirtti.

 

Sevgili Peygamberin mübarek doğumu münasebetiyle bölgenin bağlarının, bahçelerinin, sokaklarının ve meydanlarının adeta zikir ve salavat çiçekleriyle bir Muhammedi iklime dönüştüğünü söyleyen Şahin, Muhammed`i baharı söndürme amaçlı karanlık odakların daha öncede bu tür organizasyonlarla Diyarbakır`ın adını kötü çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı.

 

\"Anarşi ile anılmak istemeyen izzetli Diyarbakır halkı, hayâsızlık projeleriyle de anılmak istemiyor\"

Şahin açıklamanın devamında, \"Karanlık odaklar, daha önce de Diyarbakır` da askeri hakim iken kötülükte örneklik teşkil eden Süha Özgermi adındaki zavallıyı tekrar ileri sürerek, sözüm ona medeniyet adına güzellik yarışması düzenleteceklermiş. Diyarbakır`ın bombalarla değil de bu tür medeni organizasyonlarla anılmasını sağlayacaklarmış. Süha Özgermi ve onu kullananlar kulaklarını açıp bizi iyi dinlesinler. Bölge insanı ve özellikle Diyarbakır`ın iffetli ve izzetli halkı, bombalarla ve anarşi ile anılmak istemedikleri gibi sizin medeni proje dediğiniz bu hayasızlık ve ifsat projeleriyle de anılmak istemezler. Zaten bölgemize bombaları ısmarlayanlar da siz ve zihniyetinizdeki yapılardır\" ifadelerini kullandı.

 

Bölge halkının, Peygamber (sav)`in insanlığa huzur veren, dünya ve ahiretlerini abad eden, izzet ve şeref kazandıran sünnetini, ahlakını ve terbiyesini almak istediklerini dile getiren Şahin, \"Umut ediyoruz ki, Diyarbakır`ımızın kanaat önderleri, STK`ları ve aziz halkı bu ifsat ve provokasyona dayalı projeye gerekli tepkiyi gösterecek. Ashab-ı Kiram`ın yanı başında bu mel`anetlere müsaade etmeyeceklerdir. Hak ve Özgürlükler Platformu olarak, karanlık yapılar tarafından bölgemize ihraç edilen ve huzurumuzu bozmak, halkımızı ifsad etmek isteyen bu tür organizasyonları tertip edenleri ve buna alet olanları nefretle tel`in ediyoruz\" şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir