• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Silivri`de `Mahrem Oda` Direnişi: Güvenmiyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnfaz Kanunu’nun ”Ödüllendirme” başlıklı 51. maddesinde yapılan değişikliğin, 31 Mart itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından hükümlülerin eş ve aileleriyle görüşmesine imkan tanındı ve uygulama birçok cezaevinde uygulanmaya başlandı. Türkiye genelinde olumlu karşılanan uygulamaya Silivri`deki asker kökenlilerde direniş var.
İşte mahkumların eşleriyle görüşecekleri oda

Kapalı cezaevlerinde bulunan 120 bin kişi arasında 36 bin hükümlü ve 14 bin tutuklu olmak üzere 50 bin civarında evli bulunuyor. Evli hükümlüler, en geç 3 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülecek.

Silivri `Mhrem  odalara` güvenmiyor

Adalet Bakanlığı`nın mahrem odalar uygulamasının yankıları bitmiyor.

Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki hazırlanan odalardan sonra 9 bin kişi kapasiteli Silivri Cezaevi’nde de aile odaları için hazırlıklar yapılıyor.

Birçok evli hükümlü bu uygulamayı olumlu bulurken asker kökenli tutuklular ise `Pembe odalar` uygulamasına çekinceli yaklaşıyor. Ergenekon ve Balyoz’dan tutuklu askerlerin bazıları uygulamadaki `mahremiyet` vurgusuna inanmadıklarını, kendilerini güvende hissetmeyeceklerini açıklarken bazıları ise bu odalarda sadece eşleriyle değil çocuklarıyla da vakit geçirmek istediklerini söylediler.

Pembe odalarda gizli kayıt şüphesi

Ergenekon ve Balyoz tutuklusu askerlerin uygulamaya başvurmayacaklarını açıklamaları, mahremiyete inanmadılarını ve orada başlarına ne geleceğini bilmediklerini söylemeleri ise gündeme `mahrem odalarda gizli kayıt` şüphelerini getirdi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir