• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Hür Dava Partisi  İzmir İl Başkanlığı törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Türkiye`nin birçok ilinde hızlı bir şekilde teşkilatlanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), İzmir İl Başkanlığı`nı düzenlenen törenle açtı. Parti binasının açılışına partinin Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel, Mahmut Tekdal, Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Yavuz, İsa Aydın, Abdurrahman Cens, M. Mehdi Oğuz, Fadıl Şani, Hasan Aşkın ve çok sayıda partili iştirak etti.
 
İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni, Hafız Ömer Akgül`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılışta ilk sözü alan HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, partilileri selamlayarak şunları söyledi; "Parti genel merkezimizin bizi yetkilendirmesi üzere 31 Ocak 2013 tarihinde İzmir Valiliği`ne müracaat ile bu yola inanmış kardeşlerimizle kurduk. Bugün itibariyle İzmir il ve ilçelerdeki teşkilatlanmamızı tamamlamış bulunmaktayız. Partimiz İzmir il ve ilçe teşkilatlarımız memleketimize hayırlı olsun."
 
HÜDA PAR siyasete farklı bir bakış açısı getirecek
Ardından sözü Genel Başkan Yardımcılarından Hasan Aşkın aldı. Hür Dava Partisi olarak siyasete farklı bir tanım ve farklı bir bakış açısı getirmek için yola çıktıklarını vurgulayan Aşkın; "Bizler siyasete faklı bir çizgi getirerek ezberi bozacağız. Siyasetin merkezine insanı ve insanlığı getireceğiz. Geçmiş tarihe bakarak merkezinde insan olmayan bir siyasetin sonucunda hiçbir zaman halkın yararı gözetilmemiştir. Halka hizmet hakka hizmet anlayışının sonucunu bugün maalesef göremiyoruz. İşte bu noktada, İslami ve insani değerleri tekrar ihya etmek için HÜDA PAR var" ifadelerini kullandı.
 
"İzmir hak ettiği yerde değil"
İzmir`in dünya çapında önemli bir şehir olduğunu ve hak ettiği yerde olmadığını belirten Aşkın; "Bugün İzmir`e gelen misafirler İzmir`in büyük bir köy olduğunu belirtiyorlar. Gelen tüm siyasetçiler İzmir`i kendi ideolojilerine kurban etmişlerdir. İşte bunun için HÜDA PAR sermayenin de emekçinin de muhafazası olacaktır. Yapılan bir istatistiğe göre bugün İzmir`de çalışanların yüzde 80`i dışarıdan göç etmiş olan kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla bunlara eşit imkanlar sunmak, onları sahiplenmek zorundayız. Halkımızın her kesimini eşit mesafede İslami ve insani değerlere kavuşturacağız" dedi.
 
"Türkiye`deki bütün sorunların kaynağı sistemin kendisidir"
Açılışta son sözü alan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, `Türkiye`de bunca parti varken HÜDA PAR`a neden ihtiyaç vardı?` sorusunun sıklıkla sorulduğunu ifade ederek, konuyla ilgili şunları dile getirdi; "Maalesef Türkiye`de şu anda faal olan 70 küsur parti bulunmakta, fakat mevcut partilerin hiçbirisi ülkenin sorunlarını çözme konusunda gerçekçi politikalar üretememektedirler. Yıllarca halka yapılan zulmü, eziyeti görmezden gelmelerinden; halkı fakirlikten, yoksulluktan, ötekileştirmekten, zulümden kurtaracağız deyip, ortaya çıkan insanların iktidara geldikten sonra zalimlerle bir olduklarını, halka zulmeden sistemin yanında yer aldıklarını ve statükoyu muhafaza ettiklerini görüyoruz. Halkın sorunları sadece pansuman mahiyetinde geçici çözümlerle giderilmek istendi. Sorunların asıl kaynağına inilemedi. Asıl teşhis yapılmadı ki; asıl tedavi yapılabilsin. Bizim tespitimize göre bu ülkedeki bütün sorunların kaynağı, huzursuzlukların kaynağı, insanlarımızı hor görmenin, dine ve dindarlara düşmanlığın kaynağında sistemin ulus devlet projesinin yattığını gördük. Ulus devlet projesiyle, bu ülkede yaşayan bütün kavimler ve bütün ırklar yok sayıldı. Herkese zorla Türk ve Türkçülük dayatıldı. Tabii bunun karşılığında etki-tepki olarak Kürtçülük ortaya çıktı. Bu ülke halkına; Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle herkese yapılan ikinci zulüm ise inanca karşı yapılan zulümdü. Halkın yüzde 99`unun inancı olan İslam`a ve İslami değerlere savaş açıldı."
 
Ayırım gözetilmeden bu ülkedeki herkese zulmedildi
Geçmişte halkın inancına düşmanlık adına camilerin ahırlara çevrildiğini ve Kuran`ın yasaklandığına vurgu yapan Yılmaz; "İnsanlar İstiklal Mahkemeleri`nde ağır cezalara çarptırıldı. Bu zulmü Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Pomakıyla bütün Müslüman halk yaşadı. Darağaçlarına ayırım gözetilmeden alimlerimiz asıldı. Bu ülkenin doğusunda Kürt halkına da ayrıca Kürt olduğu için iki kere zulmedildi. Hem inancından hem de dilinden dolayı. Bu zulmü biz bölgede gördük. Maalesef bu ülkede bunlar yaşandı. Bu haksızlıklar günümüzde de yaşanıyor. Daha dün 28 Şubat dönemini yaşadık. Toplum mühendisleri tarafından halkı tek tipleştirme, halkın inancıyla oynama projeleri uygulandı. Aynı şekilde Kur`an dersleri yasaklandı. Kur`an kursları kapatıldı. İmam-hatiplerin kapısına kilit vuruldu. Başörtülü okumak isteyen, çalışmak isteyen bacılarımıza, kızlarımıza bütün kapılar kapatıldı" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve partililerin tebrikleri alındı.
(Ramazan Sındıraç, Necmi Durmazer, İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir