• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Hür Dava Partisi Ağrı il Başkanlığı Tekbirlerle Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı binası, tekbir ve salavatlarla açıldı. Açılıştan önce yoğun katılımın olduğu araç konvoyu, şehir merkezinde tur attı. Genel İdare Kurulu Üyesi Abdulsamet Yalçın, çevre il ve ilçe yönetimlerinin ve halkın katılımıyla İl Başkanlığı binası açılışı yapıldı. Katılımcıların coşkuyla karşıladığı parti yöneticileri, konuşmaların yapılacağı platforma gelerek halkı selamladı.
 
"Başa gelenler halka darbe vurmuştur"
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdulsamet Yalçın, besmele ile başladığı kürtçe konuşmasında, "Aldatma, hile, yalan, insan hukukuna tecavüz, arsızlık, hortumculuk, vefasızlık ve ne kadar çirkin olan şey varsa hepsi siyasetin içinde yer etmişti, siyaset kelimesini haram hale getirdiler. Dürüst siyaset diyordular ama o dürüstlüğün altında utanmadan insanların gözünün içine bakarak onları aldatıyordular. Ahlaki siyaset diyordular ancak ahlaksızlık yapıyordular. İnsan hukukuna riayet diyordular ama kimse onların insan hukukuna riayet ettiklerini görmedi. Türkiye tarihinde hangi parti başa geldiyse mutlaka bu önemli konularda bize darbe vurmuştur" dedi.
 
Hür Dava Partisi Ağrı il Başkanı Burhan Aslan ise yaptığı konuşmada, "Her gün anneler feryat etmekte, kadınlar dul ve çocuklar yetim bırakılmaktadır. Müslümanların evleri, malları talan edilmektedir. Maneviyat eksikliğinden dolayı aile içinde huzur diye bir kavram bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise batı cazibesinin sarhoşluğuyla zulmün kökleşmesi oldu. Yönetici tabaka halkı köleleri gibi görmeye başladı. Bizimle ilgili karar verirlerken bize sorma gereği bile duymadılar. Onların hesaplarına göre baskı ve zorlama neticesinde birkaç yıl içinde bütün halk batıyı taklit edenlere dönüşecekti. Allah`a şükürler olsun ki arzuladıkları köklü dönüşümü hiçbir zaman gerçekleştiremediler" şeklinde konuştu.
 
"Hür Dava Partisi Ağrı il Başkanlığı olarak Ağrı`lı kardeşlerimize üç şeyin sözünü veriyoruz" diyen Başkan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malınızı Allah korkusu ile koruyacağız. Başkaları gibi mallarınızı tarumar etmeyecek, Allah`a hesap verme bilinci içerisinde koruyup, asla sizlere ihanet etmeyeceğiz. Bazıları gibi makam ve mevki sahibi olduğu gibi kimseyi tanımamazlıktan gelmeyeceğiz. Asla sizlere yalan söylemeyeceğiz. Siyaset denince akla hep yalan gelmektedir. Başarmanın samimiyet ve ihlastan geçtiğini de biliyoruz. Bizler, cemiyetin mutluluğunun bizi de mutlu edeceğini çok iyi biliyoruz. Kimse ile gereksiz zıtlaşmalara girmeden halkımıza maddi ve manevi hizmetler yapacağımızdan şüpheniz olmasın."
 
Açılış programına katılan Bingöl ve Van İl Başkanları kısa konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra tekbir ve salavatlar ile parti binası açılışı yapıldı.
 
Tebriklerin kabul edildiği konferans salonunda halka ikramlarda bulunuldu.
(Ömer Adıgüzel, M. Emin Mağlay, Mehmet Çetin - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir