• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Hz. Muhammed (sav) insanlara müjdecidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Köy-Der tarafından Diyarbakır Merkeze bağlı Bozek köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliğine köy halkının yanı sıra çevre köylerden de yoğun katılım oldu. Programa konuşmacı olarak Molla Münir Şanlı ve Celal Boztaş Hoca katıldı.
 
Kutlu Doğum etkinliği Kazım Şanlı Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Aksanın okuduğu Kürtçe mevlit ve ilahilerle, katılımcıların duygulu anlar yaşadıkları dikkatlerden kaçmadı.
 
Mevlit`ten sonra sahne alan Küçük kızların okuduğu birbirinden güzel ilahilerle Peygamber Sevdalısı katılımcıların, köy meydanında salâvatlar getirdikleri gözlendi.
 
Hz. Muhammed (sav)`in hayası kelimelerle ifade edilemez
İlk konuşturmayı gerçekleştiren Molla Münir Şanlı, "Resulullah ümmetine karşı çok merhametliydi. Hz. Muhammed (sav)`in cömertliği ve hayâsını anlatmaya kelimeler yetmez. Biz ümmete düşen en büyük görev o kutlu rehberin izinden gitmektir" dedi.
 
İnsanlık Hz. Muhammed (sav)`in ahlakına hayrandır
Hz. Muhammed (sav) ümmete yol göstermek için birçok sıkıntıya katlanmış ve bu uğurda birçok şeyini feda etmiştir diyen Şanlı, "Hz. Peygambere ümmet olmak temennisi içerisinde olan insanlar, Hz. Muhammed`in o eşsiz Kuran ahlakından dolayı ona hayran kalmışlardır" ifadelerini kullandı.
 
Resule itaat kurtuluş vesilesidir
Hz. Muhammed (sav)` in Hz. İbrahim (as)`in duası olduğunu ifade eden Celal Boztaş Hoca ise, "Bizler kimlerin gölgesine geçersek onlardan oluruz. O halde bizde bu meydanda ilan ediyoruz ki bizler, Allah`ın Resulü Hz. Muhammed (sav)`in gölgesine sığınıyoruz ve bu şekilde kurtuluşa erenler olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Resul hem müjdeleyici hem de uyarıcıdır
Hz. Muhammed (sav)`in insanlığın kurtuluşu için bir müjdeleyici olduğunu vurgulayan Boztaş, " Hz. Muhammed (sav) aynı zamanda bir uyarıcıdır. Çünkü Allah, Peygamberine ben insanları banan kulluk etsinler diye yarattım buyurarak, Peygamberimizden, insanların Allah`a kul olmaları gerektiğini bu kulluğu yerine getirmedikleri takdirde şiddetli bir şekilde cezalandırılacaklarını bildirmesini istemiştir" dedi.
 
Hz. Muhammed (sav) sayesinde insanlık kurtuluşa erdi
Boztaş son olarak, "Hz. Muhammed (sav) ve seçkin sahabelerinin çektiği sıkıntı ve cefalar, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. Kadının toplum yerindeki önemini artırmış ve kadına insanlık tarihi içinde hak ettiği değeri kazandırmıştır. Kadınları, İslam`ın kendilerine verdiği bu değeri unutmamalı çünkü günümüzde şeytan ve dostları kadını ümmetin karşısına bir silah olarak çıkarmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Kutlu doğumun yapıldığı Bozek köyü adına teşekkür konuşması yapan Tevfik Şanlı, "Hem buraya gelen misafirlerimize hem de bu misafirleri ağırlayan herkese teşekkür ederim,inşallah rabbim hayırlarını fazlasıyla verir " dedi.
 
Program, Molla Kerbela Şanlı Hoca`nın hicret eden insanların bir an önce yurtlarına kavuşması temennisi ile yaptığı duanın ardından sona erdi.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir