• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suruç`ta Muhammedi sevda meydanlara sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suruç ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl meydanlarda 4`üncüsü düzenlenen program, Remil Yolu üzeri İmam Hatip Okulu arkasındaki alanda (Mevlüt Alanı) saat 13.30`da başladı. Etkinlik binlerce peygamber aşığının katılımı ile büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Tevhit bayraklarının dalgalandığı etkinlikte sık sık tekbir ve salavat sesleri yankılanırken, meydanda duygulu anlar yaşandığı görüldü.
 
Halkın büyük teveccüh gösterdiği etkinliğe bölgenin STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.
 
Muhammet Yavuz hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Suruç Yardım Eli Derneği Başkanı Müslüm Kötüz yaptı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Abdulvehhap Kaplan, sahabenin Resulullah`a olan bağlılığını ve itaatini örneklerle anlattı.
 
Hz Muhammed (sav)`in Müslümanlara müjdeci olduğunu ifade eden Kaplan, "Siz nasıl peygambere sevgi ve sadakat besliyorsanız inanın ki peygamber efendimiz (sav) Ravzai Mutahhara`da yani yattığı yerde size sevgi ve sadakat besliyordur. Sizi dört gözle bekliyor. Çünkü sizleri sahabelerine kardeşi olarak tanımlıyordu. Sahabelerine `ahir zamanda gelecek ve beni görmedikleri halde bana sizin gibi iman eden bana sevgi besleyen muhabbet eden kardeşlerime selam gönderiyorum` diyordu. Sahabenin `Ya Resullalah bizler senin kardeşlerin değil miyiz sorusuna peygamberimizin verdiği cevapta, `Sizler benim ashabımsınız sizler benim arkadaşlarımsınız benim kardeşlerim ise ahir zamanda gelecek ve beni görmeden bana iman edecek olanlardır` diyor. İşte kardeşlerim diyorum müjdeye bakın müjdeye sizleri kardeşleri olarak görüyor bizlere selam gönderiyor biz de diyoruz ki vealeykumesselam ve rehmetullahi ve berekatuhu`` dedi.
 
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Hasan Haksever ise, peygamber aleyhisselatu vesselamın hayatından kesitler aktararak, şeref ve izzetin mal mevki makamda değil ancak İslam`da olduğunu söyledi. Haksever, İslam`ın ise öncelikle Allah`ı sonra Allah`ın Resulünü sevmekle elde edileceğini belirterek konuşmasına son verdi.
 
Programda, daha önce yapılan siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Kemal Demir tarafından verildi.
 
Program Molla Kemal Demir`in yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.
(Ömer Taş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir