• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Genç imamdan çocuklara camiyi sevdiren proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan ve bir dönem Hakkâri'de imamlık yapan Fahreddin Emrullah Karaynir, Ramazan ayında göreve başladığı Küçükçekmece Fevzi Çakmak Merkez Camii'nde başlattığı proje ile takdir topladı.

Camide genç ve çocukların gelmediğini gören Karaynir, "Namazını camide kıl puanları topla hediyeni kap" adıyla hazırladığı projeyi ilçe müftülüğüne sundu. Projeye olumlu cevap gelmesinin hemen ardından kolları sıvayan genç imam, mahalleliyle el ele verip çalışmalara başladı.

7 Haziran tarihinde başlatılan proje kapsamında kısa sürede 100'ün üzerinde çocuk kayıt yaptırdı. Okulların tatil olmasıyla birlikte çok sayıda öğrenci memleketlerine gitmesine rağmen hâlihazırda 50'dan fazla çocuk düzenli olarak camiye gelmeye, Kur'an-ı Kerim dersi almaya ve vakit namazlarını cemaatle kılmaya devam ediyor.

"Müftülük projeyi onaylayınca hemen çalışmalara başladık"

Başlattıkları projenin amacı ve devam eden çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Karaynir, "Ramazan ayının 3'üncü günü bu camide göreve başladım. Elhamdülillah cami mahalle içerisinde potansiyeli çok fazla ve cemaati de namaza geliyor. 5 vakit cemaati olan bir camimiz. Ancak buraya geldiğimde gençlerin, çocukların camiye gelmediğini fark ettim. İstisnalar hariç camiye gelenler hep yaşlı kesimdi. Onun için istişare sonucunda böyle bir proje başlatmaya karar verdik. Bunun için müftülüğe de dilekçe verdik. Dilekçemiz olumlu karşılanınca projemizi 7 Haziran'da başlattık." dedi.

"Projemize kısa sürede 100'den fazla kişi başvurdu"

Karaynir, "Proje kapsamında çocukların her geldiği namaz başına bir puan, Kur'an-ı Kerim dersi için 2 puan kazanıyorlar. Projenin daha çok yayılması, çevredeki çocukların da gelmesi için getirdikleri her bir arkadaşları için 3 puan alıyorlar. Bu puanlama sistemi için bir liste oluşturduk. Her gün için namaz sonrasında yanıma gelerek puanlarını yazdırıyorlar. Proje sonunda en çok puana sahip olan kişiye bisiklet hediye edeceğiz. Diğerlerine de puanlarına göre tablet bilgisayar, scooter, kaykay, paten ve saat gibi çeşitli hediyeler vereceğiz. Projemize 100'den fazla kişi başvurdu. İçlerinde sadece bir kez gelenler var ama 50'den fazla kişi daimi olarak gelmeye devam ediyor." diye konuştu.

"Yaz Kur'an kursuna gelenlerin çoğunluğu daha önce projemize devam eden ğrencilerimiz"

Yaz Kur'an kursu öncesinde Kur'an-ı Kerim derslerini ikindi namazından sonra yaptıklarını ancak yaz kurslarının başlamasıyla birlikte diğer camilerde olduğu gibi dersleri sabah saat 10.00'da başlattıklarını belirten Karaynir, "Gelen öğrencilerinin büyük çoğunluğunun başlattıkları proje ile gelmeye başlayan kişiler. Maalesef bazı öğrencilerimiz yaz sezonunun gelmesi, okulların kapanması ve bayram sebebiyle memleketlerine gittiler. Bunun için sayımız biraz azaldı ama yine de çevre camilerle kıyasladığımızda daha fazla öğrencimiz var. Elhamdülillah, öğrencilerimiz sadece Kur'an-ı Kerim dersine değil vakit namazlarına da geliyorlar." şeklinde konuştu.

"Çocukları sokaktaki olumsuzluklardan korumak için bu projeyi başlattık"

Çocukları camiye çekmek, onlara camiyi sevdirmek için yaptıkları yaramazlıklar sebebiyle hiç kızmadıklarını belirten Karaynir, "Çocuktur hata yapar. Bazen biz namazdayken arkadan gülme, bağırma, birbirlerini dövme sesleri de geliyor ama elhamdülillah bunlar zamanla oturuyor. Eğer biz çocukları elimizde tutmazsak dışarıda onları çekmek için çok farklı yerler var. Uyuşturucu tacirlerinden tutun günah çukurlarına kadar çok farklı olumsuzluk var. Bu tür şeylerle muhatap olmamaları için çocukların elinden tutmalıyız. Projeyi başlatmamızın en büyük sebebi de budur. Bu minvalde camimizde biraz geniş bir odamızı proje için ayırdık. Burada zekâ oyunları ve çeşitli oyunların oynanabilmesi için ortam oluşturduk." dedi.

"Cemaatle birlikte ellerinden tuttuğumuz çocukların olumlu sonuçlarını yıllar sonra göreceğiz"

Bir kişi sadece Kur'an-ı Kerim dersi almakla düzelmeyeceğini, düzelebilmesi için farklı şekilde de kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Karaynir, son olarak şunları kaydetti:

Bunun için kitaplar aldık. Ders dışında kendilerini geliştirmek isteyen kişilere için kitap veriyoruz. Bazıları hayatlarında ilk defa namaza geldiğini, kimisinin de ilk defa sabah namazına geldiğini söylüyorlar. Sabah namazlarında bile 3-5 çocuk geliyor. Öğle ve ikindi namazlarında ise 20-30 hatta bazen daha fazla öğrenci geliyor. Bazen cemaatten daha fazla çocuğun namaza geldiğini görüyoruz. Allah cemaatimizden de razı olsun. Onlar da çocuklara anlayış gösterip katlandılar. Hep birlikte çocukların elinden tuttuk ve camiye getirdik. Bunun neticesi yıllar sonra ortaya çıkacak. Bu çocuklar camiden uzaklaşsa bile içlerinde camiye, İslam'a imana karşı bir sevgi kalır. Rabbim yaptığımız çalışmayı kendisi için kabul etsin.

Ailelerin de büyük destek verdiği proje kapsamında Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrenciler için hazırlanan pastaları arkadaşlarıyla birlikte yemeler için camiye getiriyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir