• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Valilikten `Kutlu Doğum Haftası` Hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - ``Kutlu Doğum Haftası`` etkinlikleri kapsamında 14-20 Nisan tarihleri arasında Türkiye`nin en büyük programını düzenlemeye hazırlanan Valilik tarafından Belediye Konferans Salonunda tanıtım toplantısı yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, il ve ilçe müftüleri ile kaymakamlar katıldı.

Programda konuşan organizasyondan sorumlu Ferhat Gök, "İlk defa çok kapsamlı ve hayatın her alanı ile halkın her kesimini kapsayacak ve bayram havasına dönüşecek etkinlikler düzenlenecek" dedi.

Programın amacının Peygamber Efendimizin örnek hayatının daha huzurlu ve daha mutlu bir toplum için hayata yeniden yansıtılması olduğunu ifade eden Gök, "Hafta boyunca şehir genel olarak süslenecek. Minareler ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ana arterler gülsuyuyla yıkanacak. Helikopterle şehrin üstüne gül kokusu püskürtülecek. Ara sokaklara gül suyu kokusu sıkılacak. 571 yoksul aileye yardım yapılarak, hastalar ziyaret edilecek. Her sabah bir camide sabah namazından sonra kahvaltı programı düzenlenecek. Kan bağışı kampanyası düzenlenecek. İl merkezinde 20 noktada etli pilav ikramı yapılacak. Mevlit programı, ilahiler, ezgiler, vaaz ve sohbet programları düzenlenecek, cezaevi ziyaretleri yapılacak. Yerel radyolar, TV ve karayolları dijital panolarından hafta boyunca hadis-i şerif yayını yapılacak, köylere kutsal emanetler sergisi yapılacak ve kitap dağıtımı yapılacak`` şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir