• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
`İslam Teslimiyet Demektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Çınar`a bağlı Bira Mehmet Ağa (Biré) Köyünde kutlu doğum programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Molla Kerbela Şanlı katıldı.
 
Köylülerin büyük ilgi gösterdiği program okunan Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programda bir konuşma yapan ve sahabelerin teslimiyetine değinen Molla Kerbela Şanlı, "Müslümanlar, sahabeler gibi Allah`ın emirlerine teslimiyet göstermelidir ve birbirlerini sevmelidir. Peygamber Efendimiz in (a.s) şefaatinden mahrum kalmamak için de, O`nu (a.s)hayatımızın her alanında örnek almamız gerekir" dedi.
 
İslam`ın teslimiyet olduğunu söyleyen Şanlı, "Bizler Allah teslim olmalıyız. Allah resulüne teslim olmalıyız. Çünkü sahabeler Allah resulüne kayıtsız şartsız itaat ederdi" ifadelerini kullandı.
 
Hz. Muhammed`in Müslümanlara arasına kardeşliği getirdiğini ifade eden Şanlı, " İslam da küslük yoktur. İnsanlar arasında sevgi ve muhabbet olmalıdır. Aksi halde aralarında küslük olan insanların tövbesi kabul olmaz ta ki barışana kadar" dedi.
 
Programda okunan mevlit ile katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlendi.
 
Program grup Vuslatın seslendirdiği ve Peygamber efendimiz üzerine söylenen ilahilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (Vedat Aydın, M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir