• DOLAR 32.231
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2454.477
  • ...
Kudüs Özgür Olsun Diye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 198. basın açıklamasını Kayalıpark Meydanında yaptı. Basın açıklamasında Mirac Gecesine değinildi. Açıklamayı platform adına Ersoy Kağnıcıoğlu okudu. Açıklama yapılan meydana getirilen Mescidi Aksa maketi güzel bir görüntü oluştururken basın açıklamasına Kağnıcıoğlu, "İsra suresi 1. ayeti" okuyarak başladı.


Mirac`a Giden Yol Aksa`dan Geçer
Miraca giden yolun Aksa`dan geçtiğini belirten Kağnıcıoğlu, "Mirac`a giden yol Aksa`dan geçer. İsra karanlığı bitirmek için aydınlığa Miracın başlangıcıdır. İsra`nın mekanı, Kudüs`ün özgürlüğü, Mescid-i Haram`ın kıyam merkezi olmasını garanti altına alır. İsra, Aksa`yı kuşanarak evrensel imamete yürümektir." ifadelerini kullandı.

Kudüs`ü Gündem Etmeyen Her Miraç Programı Maksadından Uzaklaşmış Olacaktır
Kudüs`ü gündem etmeyen her programın maksat ve hedefinden uzaklaşan programlar olacağını söyleyen Kağnıcıoğlu, "Müslümanların ilk kıblesi, İbrahimi imametin ikinci merkezi Süleyman`ın (as) saltanat yurdu, İsa`nın (as) peygamberlik mekanı, Kudüs`ü Şerif bugün işgal altındadır. Kudüs`ü gündem etmeyen her miraç programı maksadından ve hedefinden uzaklaşmış programlar olacaktır." dedi.

Kudüs Özgür Olsun Diye
Kudüs`ün hiçbir suretle pazarlık konusu edilemeyeceğinin altını çizen Kağnıcıoğlu, "Kudüs hiçbir suretle pazarlık konusu edilemez. Çevresi de mübarek kılındığı için, çevresi de pazarlık konusu edilemez ve Kudüs Mescid-i Aksa`dan, çevresi Kudüs`ten ayrı düşünülemez. Ve müslümanların mücadelesinin merkezinde özgür bir Kudüs vardır. Ve çabalarımız `Kudüs Özgür Olsun Diye`dir. Yürüyüşümüz İsra, namazımız Miraç, zekatımız arınma, oruçlarımız kalkan, rehberimiz Kur`an, imamımız Muhammed (a.s), ölümümüz şehadet, mekanımız cennet olsun." şeklinde konuştu.
Emrullah Araz - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir