• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Siirtli gençler sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her hafta kentin farklı mahallerinde düzenledikleri sabah namazı buluşma programlarına "Sabah Namazı ve Gençlik Buluşması" temasıyla devam eden Siirt İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bu haftaki buluşmasını ise Selçuklu döneminden kalma tarihi Ulu Camii'nde gerçekleştirdi.

 

Yapılan etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, manevi olarak halkın, özellikle de gençlerin bilinçlenmesi için parti olarak çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

"Sabah namazının manevi atmosferini tattırmak için gençlerimize çağrıda bulunduk"

Salgın nedeniyle ara verdikleri sabah namazı buluşmalarına tekrar başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Toprak şunları söyledi:

“Günün en değerli vakitlerinden biri de sabah namazıdır. Sabah namazının hayrından, bereketinden istifade etmek amacıyla sabah namazında buluşmak ve manevi atmosferi tattırmak için gençlerimize çağrıda bulunduk. Şükürler olsun ki gençlerimiz davetimize icabet etti ve kilometrelerce uzaklıktan dahi gelen kardeşlerimiz oldu. Normalde ayda bir olsa bile sabah namazı buluşmalarını bir gelenek haline getirmiştik ama salgın nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. İnşallah bundan sonra sabah namazı buluşmalarına devam etmeye çalışacağız.”

"Sabah namazının hayrı ve bereketi diğer namazlardan farklıdır"

Sabah namazının bereketinin diğer namazlardan farklı olduğuna dikkat çeken Toprak “Her ne kadar 5 vakit namaz farz olsa bile sabah namazının ayrı bir ehemmiyeti vardır. Peygamber Efendimiz sabah namazının 2 rekât sünneti için şu şekilde buyuruyor: 'Sabah namazının iki rekât sünnetini kılan dünya ve içindekilerden daha hayırlı bir iş yapmış olur. Sabah veya yatsı namazının hâyır ve bereketini bilseydiniz emekleyerek de olsa camiye giderdiniz' diyerek hadisi şerifi anımsattı.

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları tarafından yapılan sabah namazı çağrısına uyarak iki kardeşini de yanına alıp sabah namazına geldiğini ifade eden Hasan Tetik, bunun çok güzel bir duygu olduğunu ve bu duyguyu yaşamalarına vesile oldukları için İl Gençlik Kollarına teşekkür etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir