• DOLAR 32.27
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2414.038
  • ...
STK'lardan İdlib'deki briket ev projesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da faaliyet yürüten İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der), İHH'nın İdlib'de başlatmış olduğu briket ev projesine destek amaçlı topladığı yardım paralarını İHH Diyarbakır Şubesi'ne teslim etti.

Yapılan yardım çalışması hakkında açıklamalarda bulunan İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan, "İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği olarak 2011 yılından beri Suriye'de devam etmekte olan insanlık dramına karşı bizler dernek üye ve gönüllüleri arasında istişareler yaptık. Bu sene İHH'nın başlatmış olduğu briket ev projesine katkı amaçlı derneğimizin yardım komisyonu aracılığıyla 121 bin 500 TL yardım topladık. Topladığımız bu paraları İHH Diyarbakır yönetimine takdim edeceğiz." dedi.

 

Yardımın toplanmasına katkı sunan kişi ve kurumlara da teşekkürlerini ileten Sarıhan, "Tabi ki bu yardımın toplanmasında emeği geçen tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu sadece İhvan-Der'in meselesi değil, İslami ve insani hassasiyeti olan herkesin ve de kesimin bu yönde çalışmalar yapması gerekir. Ayrıca İHH'nın da yaptıkları yardım çalışmalarından ötürü kendilerini tebrik ediyor, ileri süreçteki çalışmalarında başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"İdlib, Suriye'deki iç göçün yığınağı haline gelmiş bir kente dönüşmüş"

Yapılan bu yardımın sembolik kaldığını dile getiren Sarıhan, "Çünkü yaklaşık 8 milyon insan yerlerinden göç ettirildi ve şu an İdlib, Suriye'deki iç göçün yığınağı haline gelmiş bir kente dönüşmüştür. Belki en kötü dönemlerini yaşadığı bir zamanda bizler elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Diğer STK'ları da bu yönde yardımda bulunmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

İhvan-Der'in yaptığı yardım çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten İHH Diyarbakır Temsilcisi Veysi Çiçekli, İhvan-Der'in geçmiş dönemlerde de yapmış olduğu nakdi yardımlara değinerek çalışmalarında başarılar diledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir