• DOLAR 32.218
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2447.183
  • ...
Diyarbakır`da Belediye işçileri ile Türk İş arasında sözleşme imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Türk-İş`e bağlı Belediye-iş sendikası arasında iki yılı kapsayacak şekilde yüzde 13 oranında düzenleme yapıldı. Diyarbakır`ın merkez Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve sosyal Tesislerinde, gerçekleşen imza töreninde Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Belediye-İş Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Diyarbakır Genel-İş Şube Başkanı Salih Doğrul, ve çok sayıda belediye çalışanları katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu \" Geçen hafta Genel-İş Sendikasıyla beraber, Türkiye`de bir ilki başardıklarının ifade ederek, Amaçlarının çalışan işçilerin örgütlülüğüne ve sendikalılaştırılmarına destek olduklarını açıkladı. Kurbanoğlu daha sonra, \"Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi ile enflasyon dikkate alınarak, yüzde 8, kıdem dikkate alınarak yüzde 3,8 şeklinde düzenleme yaptık. Talep olmamasına rağmen belediye yönetimimizde sosyal paketi de yevmiye ye ek yaparak toplamda yüzde 13 oranında bir artış yaptık\" dedi.

 

Sözleşme görüşmeleri esnasında sendika ile herhangi bir zorluk yaşamadığını belirten Kurbanoğlu \"Belediye-İş Sendikası Yenişehir Belediyesidir, Yenişehir Belediyesi de Belediye-İş Sendikasıdır. Gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan dolayı sendika Başkanımız nezdinde tüm yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi\" dedi. Belediye-İş Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Belediyelerin içerisinde bulundukları sıkıntıları bildiklerini dile getirerek, kendisi ve yönetimi adına Kurbanoğlu`na teşekkür etti. Konuşmaların ardından sözleşme taraflar arasında imzalandı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir