• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Tutanakların BDP`den Sızdığı Kesinleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmralı ile yapılan görüşmelere ait notların basına kim tarafından sızdırıldığı konusu netlik kazanmaya başladı. Dün BDP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan, tutanakların parti genel merkezinden alındığını söylemişti. Bugün de DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, tutanaklarının BDP`den sızdırıldığını belirten açıklamalarda bulundu.

Türk, İmralı görüşmelerine ait tutanakların sızmasını tedbirsizlik olarak değerlendirdi.

Ahmet Türk, Öcalan’la BDP heyetinin görüşme notlarının sızdırılmasının kendileri açısından ahlaki bir durum olmadığını söyledi.

Türk, bir tedbirsizlik sonucunda bu noktaya gelindiğini ve bu durumun kendilerine daha disiplinli olmaları gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

KIŞANAK DA KABULLENMİŞTİ

Aydoğan`ın aksine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, ‘sızdırma kelimesinin belli bir maksatla bir yere vermek’ anlamını taşıdığını belirterek, partilerinden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmadığını ileri sürmüştü.

ALTAN SIZDIRDIR İDDİASI

Tutanakların basında yer almasının hemen ardından ilk olarak Altan Tan suçlanmıştı. Altan Tan`ın, Öcalan`ın kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlerin tersini kanıtlamak sızdırmayı yaptığı belirtiliyordu. İddiaya göre Öcalan, Altan Tan için "ağır sözler" sarf etmişti. Ancak Tan, yaptığı açıklamalarda iddiaları kabul etmemişti.

ÇAYCI İDDİASI

İmralı tutanaklarının, BDP Genel Merkezi`ndeki çalışan bir çaycı tarafından Milliyet Gazetesi muhabirine verildiği iddia ediliyordu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir