• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
MHRS ile hastanede sıra derdine son
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) ile vatandaşların sıra beklemesine gerek kalmadığı ve bundan böyle telefon veya internet ile randevu alınabileceği bildirildi.
 
"İlimizdeki tüm hastanelerde randevu alınabilinir"
Vatandaşların hastaneye gelmeden Alo 182 Hattını arayarak veyahut www.mhrs.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ile randevu almaları çağrısının yapıldığı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından başlatılan Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) Bingöl`deki tüm hastanelerimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Alo 182, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir projedir. Sağlık Bakanlığı, hastanelerde oluşan kuyrukları engellemek halkın daha rahat sağlık hizmeti alabilmesini sağlamak için Alo 182 (MHRS) Merkezi Hastane Randevu Sistemini hizmete sundu" ifadeleri kullanıldı.
 
"Randevulu sistem hastaların yararına"
MHRS randevu hattının 7 gün 24 saat hizmet verdiği belirtilen açıklamada, MHRS`nin vatandaşların zaman kaybını önlediği vurgusu yapılarak, "Sistem hem vatandaşlarımıza hem de hastanemize kolaylık sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın internet üzerinden ya da telefonla randevu sistemini kullanmalarını önemsiyoruz. Sistemi kullanan vatandaşlarımızın sayısının artmasını istiyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımız sıra beklemeden muayene olabilirler. Bu sistemle vatandaşlarımızın saatlerce hastanede beklemesine gerek kalmıyor. Vatandaşlarımız ilimizdeki tüm hastanelerde ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde MHRS`yle randevu alabilirler" denildi.
 
"MHRSİ`nin kullanılmasını tavsiye ediyoruz"
Bingöl Devlet Hastanesi`nde MHRS`yi takip edecek bir memurun görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Görevlendirilen memurumuz hastanemiz ve hastanemizde görev yapan doktorlarla ilgili bilgileri sistemin çağrı merkezine iletiyor. Bu sistemi özellikle ilçelerimizde ve köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın kullanmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir